Ο Söder θέλει σταδιακά ανοίγματα στη Γερμανία

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας τάχθηκε εκ νέου υπέρ των βημάτων ανοίγματος και ζήτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ένα σταδιακό σχέδιο.

“Η συνεπής χρήση των μασκών FFP2 επιτρέπει την απόσυρση των περιορισμών επαφής”, έγραψε ο Söder στο Facebook την Κυριακή. “Για το σκοπό αυτό, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει ένα βήμα προς βήμα σχέδιο”.

Προϋπόθεση είναι οι κλινικές να μην είναι υπερφορτωμένες, τόνισε ο Söder. “Εάν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι το σύστημα υγείας δεν θα υπερφορτωθεί, οι ελευθερίες δεν πρέπει πλέον να στερούνται όπως σε άλλες φάσεις της πανδημίας. Οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να περιμένουν ότι έχουμε ήδη αναπτύξει προοπτικές ανακούφισης”.

Στο Twitter, ο Söder συνέχισε να γράφει ότι χρειάζονται έξυπνες πολιτικές “με προσοχή και ελπίδα”. Στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και το εμπόριο, θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω βήματα ανοίγματος εάν ο αριθμός κρουσμάτων των νοσοκομείων παραμείνει σταθερός.

“Μετά από δύο χρόνια με την πανδημία, όλοι ευχόμαστε να ελπίζουμε: μπορούμε να ανοίξουμε μια πόρτα στο τείχος της μετάλλαξης Omikron και ίσως περάσουμε από την πανδημία στην ενδημία”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.