Όλες ο πληροφορίες για την αυριανή MEGA απεργία της Γερμανίας

Μετά από ένα μήνα επαναλαμβανόμενων απεργιών του δημόσιου τομέα στη Γερμανία που έπληξαν τα πάντα, από τα αεροδρόμια μέχρι τις δημόσιες συγκοινωνίες και την παιδική μέριμνα, ο επόμενος γύρος συλλογικών διαπραγματεύσεων ξεκινά τη Δευτέρα με τη μεγαλύτερη απεργία μέχρι σήμερα. Δείτε πώς μπορεί να επηρεαστούν τα σχέδιά σας από τη MEGA απεργία της Γερμανίας.

Tα δυο μεγάλα γερμανικά συνδικάτα – Verdi και Eisenbahn- und Verkehrsgewerkschaft (EVG) – συντονίζουν τις απεργίες τους τη Δευτέρα για να αποκτήσουν τη μέγιστη δυνατή επιρροή από τους εργοδότες του δημόσιου τομέα, καθώς επιδιώκουν αύξηση μισθών κατά 10,5% για να βοηθήσουν τους εργαζομένους τους να καταπολεμήσουν τις αυξήσεις του κόστους ζωής.

Η ημέρα δράσης – η οποία χαρακτηρίζεται ως “απεργία Mega” – φαίνεται ότι θα είναι η μεγαλύτερη στη Γερμανία εδώ και περίπου 30 χρόνια.

Η επίσχεση εργασίας θα προκαλέσει μαζική αναστάτωση στα δίκτυα μεταφορών σε όλη τη Γερμανία, με το χάος να αναμένεται στα τοπικά λεωφορεία, τραμ και τρένα, στα υπεραστικά τρένα και στα αεροδρόμια.

Η απεργία θα διαρκέσει 24 ώρες, ξεκινώντας από τα μεσάνυχτα, καθώς το βράδυ της Κυριακής κυλάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα στις 23:59 – με τα τακτικά δρομολόγια να επαναλαμβάνονται τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Τα τοπικά, περιφερειακά και υπεραστικά τρένα και οι δημόσιες συγκοινωνίες θα επηρεαστούν σοβαρά στη Γερμανία

Η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn της Γερμανίας προειδοποιεί τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με τρένο να αναμένουν ότι σχεδόν κανένα σιδηροδρομικό ταξίδι δεν θα είναι δυνατό σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας τη Δευτέρα.

Η DB ανακοίνωσε ότι δεν εκτελεί κανένα δρομολόγιο υπεραστικών τρένων τη Δευτέρα και ότι τα περισσότερα περιφερειακά τρένα θα είναι επίσης εκτός λειτουργίας για την ημέρα.

Επιπλέον, λόγω του τρόπου με τον οποίο επηρεάζονται ορισμένες από τις σχετικές βάρδιες, η DB αναφέρει ότι ορισμένα τρένα ενδέχεται να τεθούν εκτός λειτουργίας ήδη από το βράδυ της Κυριακής, οπότε οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φροντίσουν να φτάσουν στον προορισμό τους την Κυριακή με αρκετό χρόνο – μέχρι αργά το απόγευμα για να είναι ασφαλείς.

Συν τοις άλλοις, ορισμένα τρένα ενδέχεται να ακυρωθούν την Τρίτη λόγω των επιπτώσεων.

Ωστόσο, η DB είναι η μεγαλύτερη, αλλά όχι η μόνη εταιρεία σιδηροδρομικών μεταφορών που επηρεάζεται.

Επηρεάζονται επίσης οι εργαζόμενοι στην Transdev, την AKN, την Osthannoversche Eisenbahnen, την erixx, την vlexx, την eurobahn και την Länderbahn.

Γερμανία – MEGA απεργία: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες;

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την Deutsche Bahn, η οποία διαχειρίζεται υπηρεσίες όπως το προαστιακό S-Bahn και τα περιφερειακά τρένα στις γερμανικές πόλεις, οι τοπικές μεταφορές θα διακοπούν σε επτά από τα δεκαέξι ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας.

Σε αυτά περιλαμβάνονται ορισμένα από τα πιο πολυπληθή κρατίδια της χώρας: Βαυαρία, Βάδη-Βυρτεμβέργη, Έσση, Κάτω Σαξονία, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Ρηνανία-Παλατινάτο και Σαξονία.

Το δίκτυο Rheinbahn στο Ντίσελντορφ και γύρω από αυτό, καθώς και η KVB της Κολωνίας θα απεργήσουν, όπως και οι Βορειοδυτικοί Σιδηρόδρομοι στο Όσναμπρικ, το Μπίλεφελντ και το Πάντερμπορν – με αποτέλεσμα να σταματήσει το μεγαλύτερο μέρος της κυκλοφορίας στην περιοχή Ρήνου-Ρουρ.

Οι τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας εξακολουθούν να λειτουργούν τα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς τη Δευτέρα.

Το Μόναχο αναφέρει ότι θα υπάρξουν τουλάχιστον κάποιοι περιορισμοί στα λεωφορεία, τα τραμ και τα δρομολόγια του U-Bahn, αλλά ότι τουλάχιστον ένα μέρος του δικτύου θα λειτουργεί.

Παρόλο που το S-Bahn και τα περιφερειακά τρένα θα είναι εκτός λειτουργίας τη Δευτέρα τόσο στο Αμβούργο όσο και στο Βερολίνο, τα λεωφορεία, τα τραμ και τα δρομολόγια του U-Bahn θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν.

Ωστόσο, οι κάτοικοι των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας θα πρέπει να αναμένουν ακόμα κάποιους ταξιδιωτικούς πονοκεφάλους – καθώς η ζήτηση για αυτές τις υπηρεσίες είναι πιθανό να είναι υψηλότερη από το κανονικό με το S-Bahn και τα περιφερειακά τρένα εκτός λειτουργίας για την ημέρα.

Χάος στα αεροδρόμια σε όλη τη Γερμανία

Στην απεργία της Δευτέρας συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στον τομέα της αεροπορικής ασφάλειας σε όλα τα γερμανικά αεροδρόμια – με εξαίρεση το Βερολίνο.

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης – το πιο πολυσύχναστο της χώρας – ακύρωσε όλες τις τακτικές επιβατικές πτήσεις για τη Δευτέρα και λέει στους επιβάτες να επικοινωνήσουν απευθείας με την αεροπορική τους εταιρεία για να κάνουν εναλλακτικές ρυθμίσεις και να μην έρθουν στο αεροδρόμιο εκείνη την ημέρα.

Ακύρωση ή καθυστέρηση πτήσης: Τα δικαιώματα σας στη Γερμανία

Τα αεροδρόμια της Στουτγάρδης και της Βρέμης έχουν επίσης ακυρώσει όλες τις πτήσεις -τόσο την απογείωση όσο και την προσγείωση- ενώ είναι πιθανό να ακολουθήσουν και άλλα αεροδρόμια.

Η κατάσταση στο Μόναχο είναι ακόμη χειρότερη, με το αεροδρόμιο να ενημερώνει τους επιβάτες ότι έχει ακυρώσει όλες τις πτήσεις τόσο για την Κυριακή όσο και για τη Δευτέρα λόγω της απεργίας.

Το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ προειδοποιεί τους επιβάτες να αναμένουν σοβαρές διαταραχές και να περιορίσουν στο ελάχιστο τις χειραποσκευές τους για να διευκολύνουν τις καθυστερήσεις στον τομέα της ασφάλειας στην απίθανη περίπτωση που η πτήση σας εξακολουθεί να εκτελείται.

Το αεροδρόμιο του Μονάχου αναστέλλει τη λειτουργία του

Δρόμοι, λιμάνια και άλλες απεργίες στη Γερμανία

Επειδή ορισμένοι εργαζόμενοι σε εταιρείες οδικών έργων στη Γερμανία συμμετέχουν επίσης στην απεργία, αρχικά υπήρχαν κάποιοι φόβοι ότι ορισμένες σήραγγες δρόμων ή αυτοκινητοδρόμων θα μπορούσαν να κλείσουν, καθώς δεν θα μπορούσαν να παρακολουθούνται.

Οι αρχές κυκλοφορίας λένε τώρα ότι οι φήμες αυτές δεν είναι αληθινές, καθώς έχουν λάβει έκτακτα μέτρα για να διατηρήσουν τη λειτουργία των εν λόγω υποδομών.

Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Αμβούργου αναμένεται επίσης να απεργήσουν, με αποτέλεσμα ορισμένα τμήματα των αποβάθρων να μην είναι προσβάσιμα σε μεγάλα πλοία.

Ανάλογα με τη συνδικαλιστική οργάνωση, η απεργία ενδέχεται να επηρεάσει ορισμένα Kitas και κλινικές τόσο στο Βερολίνο όσο και στο Βρανδεμβούργο, καθώς και την αποκομιδή απορριμμάτων στο Βερολίνο.

Η υπηρεσία ανακύκλωσης της πρωτεύουσας έχει ήδη ξεκινήσει γενική απεργία που θα ξεκινήσει το Σάββατο.

Πότε θα μπορούσε αυτό να τελειώσει;

Τα συνδικάτα του δημόσιου τομέα έχουν προγραμματίσει τη “Μέγα Απεργία” ώστε να συμπέσει με την πρώτη ημέρα ενός ακόμη γύρου συλλογικών διαπραγματεύσεων με τους εργοδότες του δημόσιου τομέα, με τις διαπραγματεύσεις να διαρκούν μέχρι την Τετάρτη.

Τα συνδικάτα κατέληξαν πρόσφατα σε συμφωνία με την Deutsche Post, γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία δεν απεργούν, αλλά οι άλλοι τομείς παραμένουν χωρίς συμφωνία.

Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία αυτή τη φορά, η Deutsche Bahn θα μπορούσε να δει περισσότερες προειδοποιητικές απεργίες μέχρι τον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων στις 24 και 25 Απριλίου.

Περισσότερη ενημέρωση σχετικά με την τεράστια απεργία στη Γερμανία ΕΔΩ!

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης