Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Ασυνήθιστος καιρός για την Νότια Γερμανία

Τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, η θερμοκρασία θα παραμείνει στους πέντε βαθμούς τη νύχτα και θα ανέλθει στους έντεκα βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στον ουρανό, σύννεφα και ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται. Το απόγευμα αναμένονται βροχές. Όμως την επόμενη ημέρα, η τάση στο νότο φτάνει σε αξιοσημείωτη κορύφωση.

Είναι αλήθεια ότι το Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου, το βόρειο μισό της Γερμανίας θα έχει κυρίως σταθερές νεφώσεις, εν μέρει με βροχοπτώσεις.

Αλλά νοτιότερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της DWD, ο καιρός θα χαλαρώσει για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Νότια του ποταμού Μάιν θα παραμείνουν νεφώσεις. Ωστόσο, δεν αναμένονται σημαντικές βροχοπτώσεις.

Και ακόμη νοτιότερα από τον Δούναβη, ο ήλιος αναμένεται να λάμψει για μεγάλο χρονικό διάστημα και να εξασφαλίσει “ασυνήθιστα ήπιες θερμοκρασίες”.

Καθαρός ουρανός στην αλλαγή του χρόνου – καλή θέα στα πυροτεχνήματα

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο ήλιος θα ζεστάνει τις περιοχές νότια του Δούναβη στους 12 έως 19 βαθμούς, στα νοτιοδυτικά ακόμη και στους 20 βαθμούς.

Στο Μόναχο, η υψηλότερη θερμοκρασία θα επιτευχθεί με καθαρό ουρανό και εκτιμώμενους 16 βαθμούς.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο, η θερμοκρασία θα μειωθεί και πάλι σε δύο έως οκτώ βαθμούς, σύμφωνα με το DWD.

Το 2022 θα είναι η θερμότερη χρονιά από την έναρξη των μετεωρολογικών καταγραφών, με μέση θερμοκρασία σχεδόν 10,6 βαθμούς.

Μέχρι στιγμής, η πρόβλεψη της DWD δίνει κάθε λόγο να ελπίζουμε σε καλό καιρό στην αλλαγή του χρόνου.

Αλλά προσέξτε: υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα να φυσήξει δυνατό αεράκι. Στα βόρεια και δυτικά της Γερμανίας, η DWD προβλέπει ισχυρά μπουρίνια.

Το ίδιο ισχύει και για τα βουνά. Και για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, οι ειδικοί του καιρού κρούουν ήδη τον κώδωνα του κινδύνου. Μια ολοκληρωμένη απειλή τυφώνα διαφαίνεται.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.