«Ξεχασμένος» πίνακας πωλήθηκε 2,8 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία

Προς μεγάλη έκπληξη των ιδιοκτητών του, πίνακας που εικονίζει έναν άγγελο και επί χρόνια ήταν κρυμμένος σε ένα διαμέρισμα στην Τουλούζη, πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Το έργο, που αποδόθηκε στον Γερμανό ζωγράφο Μπέρνχαρτ Στρίγκελ (1460-1528), φιλοτεχνήθηκε το 1520.

«Ήταν ανάμεσα σε έναν σωρό από άλλους πίνακες, πάνω σε ένα κρεβάτι, σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού», εξήγησε η Πολίν Μαρένζ, του Οίκου δημοπρασιών Artpaugée.

Πέρυσι το καλοκαίρι, στο πλαίσιο καταγραφής των έργων για λογαριασμό μιας ασφαλιστικής εταιρείας, οι ιδιοκτήτες ζήτησαν να εκτιμηθεί ο συγκεκριμένος πίνακας.

«Όταν τον είδα, ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, για πίνακα πέντε αιώνων. Τον δώσαμε στον τεχνοκριτικό μας που τον πιστοποίησε», είπε η Μαρένζ.

Υπάρχουν σκέψεις ότι ο αγοραστής είναι, ίσως, το Μουσείο του Λούβρου του Άμπου Ντάμπι, που πρόσφατα αγόρασε και το ταίρι του.

«Ο αγοραστής δεν ήθελε να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του· είναι ένα ίδρυμα», απάντησε λακωνικά η Μαρένζ.

Οι δύο πίνακες, που εικονίζουν από έναν άγγελο ο καθένας, είναι κατά τα φαινόμενα τα δύο πλαϊνά τμήματα ενός ρετάμπλ, το κεντρικό μέρος του οποίου αγνοείται.

Η αρχική εκτίμηση για τον «Άγγελο με θυμιατό, με κίτρινο χιτώνα» ήταν 600-800.000 ευρώ.

Η οικογένεια που κατείχε τον πίνακα εδώ και πολλές γενιές, τον αποκαλούσε «Άγγελο προστάτη της οικογένειας».

Ήξεραν ότι είχε κάποια αξία, αλλά δεν υποψιάζονταν ότι ήταν τόσο μεγάλη.

Ο πίνακας εμφανίστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά το 1816, όταν χωρίστηκε από το ταίρι του.

Ο Μπέρνχαρτ Στρίγκελ ήταν ο προσωπογράφος του αυτοκράτορα Μαξιμιλιανού Α΄ (1459-1519).

Πηγή: naftemporiki.gr | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.