Ποια είναι η καλύτερη πόλη για ηλεκτρικά αμάξια στη Γερμανία;

Το επόμενο έτος, η Mittlerer Ring στο Μόναχο θα είναι απαγορευμένη για πολλά πετρελαιοκίνητα οχήματα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν καλά νέα για τους χρήστες ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Η καταναλωτική πύλη Savoo εξέτασε προσεκτικά 24 από τις πολυπληθέστερες πόλεις της Γερμανίας για να διαπιστώσει πού οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι σε καλύτερη θέση.

Επίσημη απόφαση στο Μόναχο: Απαγόρευση οδήγησης Euro 4

Κριτήρια για την αξιολόγηση ήταν: ο αριθμός των σημείων φόρτισης, η μέση τιμή ανά κιλοβατώρα και το ποσοστό του μισθού για τη συντήρηση ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Σύμφωνα με τη Savoo, τα δεδομένα αυτά συγκρίθηκαν με τις τιμές της βενζίνης για να διαπιστωθεί πόσο μπορούν να εξοικονομήσουν οι ηλεκτροκίνητοι οδηγοί από το λειτουργικό κόστος.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι συνθήκες γι’ αυτό είναι υψηλότερες στο Αμβούργο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνολικά 678 σημεία φόρτισης και μία κιλοβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας κοστίζει κατά μέσο όρο 39 λεπτά.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων πρέπει να πληρώσουν κατά μέσο όρο 19,50 ευρώ για να φορτίσουν πλήρως τις μπαταρίες τους.

Λιγότερα σημεία φόρτισης από ό,τι στο Αμβούργο

Η κατάσταση είναι παρόμοια στο Μόναχο, όπου η κιλοβατώρα κοστίζει επίσης κατά μέσο όρο 39 λεπτά.

Παρ’ όλα αυτά, η πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βαυαρίας έρχεται μόνο στη δεύτερη θέση της σύγκρισης, επειδή με 533 σημεία φόρτισης υπάρχουν 145 λιγότερες ευκαιρίες για τους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων να τροφοδοτήσουν τα οχήματά τους με ενέργεια.

Το Ντίσελντορφ έρχεται τρίτο στη σύγκριση. Ωστόσο, με 161 σημεία φόρτισης, η πρωτεύουσα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας βρίσκεται πολύ πίσω από τις δύο μητροπόλεις στον Έλβα και τον Ίζαρ.

Η κατάσταση είναι διαφορετική στο Βερολίνο, όπου υπάρχουν 936 δυνατότητες φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Εδώ, ωστόσο, η τιμή ανά κιλοβατώρα είναι υψηλότερη από ό,τι στις τρεις προαναφερθείσες πόλεις.

Κατά μέσο όρο, οι χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων πληρώνουν 43 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Μια πλήρης φόρτιση κοστίζει κατά μέσο όρο 21,50 ευρώ.

Παρεμπιπτόντως, στη σύγκριση του Savoo, οι οδηγοί τα πηγαίνουν χειρότερα στην Κολωνία. Εκεί υπάρχουν μόνο 204 σημεία φόρτισης και η κιλοβατώρα κοστίζει 44 λεπτά. Μια πλήρης φόρτιση κοστίζει κατά μέσο όρο 22 ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.