Ατύχημα: Σχολικό λεωφορείο με 18 επιβαίνοντες ανατρέπεται

Ένα σχολικό λεωφορείο βγαίνει από το δρόμο κοντά στο Bad Zwischenahn και ανατρέπεται στο πλάι. Το κέντρο ελέγχου στέλνει μεγάλο κλιμάκιο στον τόπο του ατυχήματος.

Ένα διώροφο λεωφορείο που μετέφερε 18 μαθητές έφυγε από το δρόμο και ανατράπηκε στο πλάι στην περιοχή Ohrwege (Landkreis Ammerland) την Τρίτη.

Τα παιδιά δεν τραυματίστηκαν, ο οδηγός υπέστη σοκ, δήλωσε το βράδυ εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι επιβαίνοντες δεν μπόρεσαν αρχικά να βγουν από το όχημα, καθώς το λεωφορείο βρισκόταν στο πλάι, στο σημείο όπου βρίσκονταν οι πόρτες.

Μετά από περίπου μισή ώρα, κατάφεραν τελικά να βγουν από την μπροστινή πόρτα.

Το κέντρο ελέγχου καλεί για περιστατικό για μαζικές απώλειες

Αφού ο οδηγός του λεωφορείου προσπάθησε να αποφύγει ένα αντίθετο όχημα στα δεξιά του στενού δρόμου πήγε δεξιά στο βρεγμένο χορτάρι, το λεωφορείο φέρεται τελικά να γλίστρησε στο χαντάκι και να ανατράπηκε προς τα δεξιά.

Οι επιβάτες του λεωφορείου ήταν τυχεροί: το όχημα στηριζόταν σε κλαδιά και θάμνους, όπως είπαν.

Αρχικά, το κέντρο ελέγχου υπέθεσε ότι υπήρχαν περίπου 50 επιβάτες και κάλεσε για περιστατικό μαζικών ατυχημάτων (MANV).

Επί τόπου, ωστόσο, αποδείχθηκε ότι ήταν 18 μαθητές, πολύ λιγότεροι δηλαδή, και κανείς δεν τραυματίστηκε.

Τα παιδιά και οι νέοι περιθάλπονταν από τα σωστικά συνεργεία σε ένα λεωφορείο αντικατάστασης μέχρι να τους παραλάβουν οι γονείς τους.

Οι εργασίες διάσωσης που ακολούθησαν αποδείχθηκαν “πολύ περίπλοκες λόγω του μεγέθους του λεωφορείου και των τοπικών συνθηκών”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Γύρω στις 4.45 μ.μ., ωστόσο, ο δρόμος άνοιξε ξανά.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.