Στατιστικά στοιχεία: Πόσο εργάζονται οι πολίτες στη Βαυαρία;

Οι απασχολούμενοι στη Βαυαρία εργάστηκαν συνολικά περισσότερο το 2022, αν και οι κατά κεφαλήν ώρες εργασίας μειώθηκαν. Συνολικά, εργάστηκαν 10,5 δισεκατομμύρια ώρες.

Πρόκειται για 0,9% περισσότερες από ό,τι το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την κρατική στατιστική υπηρεσία που εδρεύει στο Fürth.

Ωστόσο, η αύξηση δεν οφείλεται απαραίτητα στην εργατικότητα των Βαυαρών: διότι ανά απασχολούμενο, ο ετήσιος χρόνος εργασίας μειώθηκε κατά 7 σε 1.340 ώρες.

Η εξήγηση είναι ότι ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 1,4% σε 7,8 εκατομμύρια πέρυσι. Αυτό υπεραντισταθμίζει τη μείωση των ετήσιων ωρών εργασίας κατά 0,5 τοις εκατό.

Οι χαμηλότερες ετήσιες ώρες εργασίας, με τη σειρά τους, εξηγούνται από την αυξανόμενη σημασία της μερικής απασχόλησης. Η αξία της έχει μειωθεί εδώ και χρόνια.

Το 2008, ο ετήσιος χρόνος εργασίας ανά απασχολούμενο εξακολουθούσε να είναι υψηλότερος κατά 118 ώρες.

Οι κύριοι παράγοντες της συνολικής αύξησης των ωρών εργασίας ήταν οι τομείς του εμπορίου, των μεταφορών και της φιλοξενίας με αύξηση του όγκου εργασίας κατά 4,6% και των υπηρεσιών με 1,7%.

Αντίθετα, λιγότερη εργασία πραγματοποιήθηκε στη μεταποιητική βιομηχανία, στις κατασκευές και στη γεωργία και τη δασοκομία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης