Στη Γερμανία η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της G7 στις 18-20 Μαΐου

Η Γερμανία θα φιλοξενήσει τη βασική οικονομική συνεδρίαση της προεδρίας της στην Ομάδα των 7 (G7) στις 18-20 Μαΐου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Rheinische Post.

«Φέτος, οι προκλήσεις είναι ιδιαιτέρως μεγάλες. Βλέπουμε πληθωρισμό και αυξημένο χρέος», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ στην εφημερίδα.

«Οι χώρες της G7 έχουν έναν ειδικό ρόλο ως βασικοί παράγοντες σταθερότητας», πρόσθεσε. «Σε εθνικό όπως και σε διεθνές επίπεδο, πρέπει να δώσουμε προσοχή σε βιώσιμα δημόσια οικονομικά».

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες από τις χώρες της G7 –ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία και Καναδάς– θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση στο Κενιγκσβίντερ κοντά στη Βόνη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη συνεδρίαση αναμένεται να συμμετάσχουν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αξιωματούχοι από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο Λίντνερ δήλωσε ότι η δημοσιονομική σταθερότητα είναι απαραίτητη για την ενθάρρυνση των επενδύσεων και της καινοτομίας.

«Είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσουμε να εξέλθουμε από την κρίση παγκοσμίως και να θέσουμε υπό έλεγχο τις μελλοντικές συζητήσεις για την προστασία του κλίματος και την ψηφιοποίηση», πρόσθεσε.

Πηγή: Ζούγκλα

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.