Στουτγάρδη: Η τελευταία γενιά διακόπτει την κυκλοφορία

Διακοπή της κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας. Αυτό δεν οφειλόταν μόνο στη μεγάλη απεργία, αλλά και στους ακτιβιστές του κλίματος.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ακτιβιστές του κλίματος της “Τελευταίας Γενιάς” απέκλεισαν τη Neue Weinsteige και δύο άλλους δρόμους στη Στουτγάρδη. Και αυτό, από όλα αυτά, την ημέρα της μαζικής απεργίας.

Όπως εξήγησε στο t-online εκπρόσωπος της αστυνομίας της Στουτγάρδης, οι ακτιβιστές περπάτησαν στη λωρίδα της κεντρικής αρτηρίας προς το κέντρο της πόλης. Η αστυνομία συνόδευε τους ακτιβιστές.

Η ομάδα είχε μαζί της ξύλινα πλαίσια πάνω στα οποία είχαν κολλήσει αφίσες. Παρόμοιες δράσεις οργανώθηκαν από τους ακτιβιστές του κλίματος στο Pragsattel και στην Ανατολική Στουτγάρδη.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας εξήγησε ότι υπήρξε μόνο ένας “μικρός πρόσθετος κυκλοφοριακός φόρτος”.

Μικρότερα μποτιλιαρίσματα είχαν ήδη διαλυθεί στο μεταξύ.

Οι τρεις ομάδες ακτιβιστών, με συνολικά περίπου δώδεκα συμμετέχοντες, είχαν μετακινηθεί όλες προς την κεντρική πλατεία. Εκεί, έχει ανακοινωθεί συγκέντρωση της “Τελευταίας Γενιάς”.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης