Ντίσελντορφ: Ακινητοποιημένες οι συγκοινωνίες λόγω απεργιών

Η κυκλοφορία στην πρωτεύουσα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα την Πέμπτη λόγω της στάσης εργασίας των οδηγών τρένων και λεωφορείων σε μια ακόμη προειδοποιητική απεργία του συνδικάτου Verdi.

Από τις 3:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, οι εργαζόμενοι στην Rheinbahn του Ντίσελντορφ και στα λεωφορεία της πόλης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συνδικάτου Verdi να απεργήσουν για 24 ώρες.

Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν και πάλι στις 3:00 το πρωί της Παρασκευής.

Επηρεάζεται ολόκληρο το δίκτυο στο Ντίσελντορφ, το οποίο περιλαμβάνει την ίδια την πόλη καθώς και την περιοχή Mettmann, την πόλη Meerbusch και περιφερειακές συνδέσεις με το Ντούισμπουργκ, το Krefeld, το Neuss και το Ratingen. Οι σταθμοί εξυπηρέτησης πελατών είναι επίσης κλειστοί.

Η πόλη του Ντίσελντορφ έχει προσλάβει κάποιες τρίτες εταιρείες για την παροχή λεωφορείων αντικατάστασης για την ημέρα, αλλά αυτά αφορούν μόνο ορισμένες γραμμές και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα κυκλοφορήσουν σύμφωνα με το τυπικό πρόγραμμα δρομολογίων.

Η Rheinbahn έχει πληρέστερες πληροφορίες εδώ.

Σήμερα δεν εκτελούνται καθόλου δρομολόγια του U-Bahn, του τραμ ή των σχολικών λεωφορείων στην πόλη.

Η απεργία εντάσσεται στο πλαίσιο των αιτημάτων του συνδικάτου Verdi προς τους εργοδότες του δημόσιου τομέα να δώσουν στους εργαζόμενους αύξηση μισθών 10,5% -ή αύξηση τουλάχιστον 500 ευρώ το μήνα- για να αντιμετωπιστεί το αυξανόμενο κόστος ζωής.

Αυτόν τον μήνα έχουν σημειωθεί εκτεταμένες απεργίες παντού, από τα αεροδρόμια μέχρι τις δημόσιες συγκοινωνίες και την παιδική μέριμνα, μετά από προηγούμενους γύρους συλλογικών διαπραγματεύσεων που δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Ο επόμενος γύρος αναμένεται να διεξαχθεί από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.