Τέλος για τους τηλεφωνικούς θαλάμους στη Γερμανία!

Στην αρχή κίτρινο, μετά μεταλλικό γκρι, μετά βίας χώρος για να γυρίσεις, ξεφτισμένο, ογκώδες καλώδιο και κουρελιασμένος κατάλογος διευθύνσεων (αν υπάρχει) – ο τηλεφωνικός θάλαμος. Ήταν μέρος της καθημερινής ζωής στη Γερμανία για περισσότερο από έναν αιώνα. Τώρα τελείωσε.

Οι τελευταίοι τηλεφωνικοί θάλαμοι στη Γερμανία θα εξαφανιστούν

Υπήρχαν 160.000 τηλεφωνικοί θάλαμοι σε όλη τη Γερμανία μέχρι που εμφανίστηκε το κινητό τηλέφωνο και δεν ήταν πλέον απαραίτητοι.

Ο πρώτος θάλαμος εγκαταστάθηκε στο Βερολίνο το 1881.

Επί του παρόντος, υπάρχουν ακόμη περίπου 12.000 τηλεφωνικοί θάλαμοι στη Γερμανία. Τον Φεβρουάριο του 2023, θα απενεργοποιηθούν όλα και η αποσυναρμολόγηση θα πραγματοποιηθεί μέχρι το 2025, αναφέρουν μεταξύ άλλων οι “Stuttgarter Nachrichten”.

Ο λόγος είναι απλός: σύμφωνα με τη “FAZ”, μια τοποθεσία αποφέρει κατά μέσο όρο μόνο “μερικά ευρώ έσοδα το μήνα. Και αυτό δεν έχει καμία σχέση με το κόστος συντήρησης”.

Με απλά λόγια: τεράστια κατανάλωση ενέργειας και υψηλή ζήτηση για ανταλλακτικά, καθαρισμό, συντήρηση.

Αλλά: Σε σημεία όπου υπάρχει χρήση πάνω από τον μέσο όρο, τα δημόσια τηλέφωνα θα μπορούσαν να συνεχίσουν να λειτουργούν, αναφέρει το “Golem”: σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, σε εμπορικά κέντρα – αλλά όχι σε κατοικημένες περιοχές.

Κινητό τηλέφωνο ή όχι – με κάποιο τρόπο θα μας λείψουν, ο παλιός καλός τηλεφωνικός θάλαμος. Έστω και ως καταφύγιο από τη βροχή ή ως μέρος για να βγείτε αναμνηστική φωτογραφία..

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.