Θα παραλύσει η Γερμανία από τα συνδικάτα την επόμενη εβδομάδα;

Κοινή απεργία – “Εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση”: Θα παραλύσει η Γερμανία από τα συνδικάτα την επόμενη εβδομάδα;

Οι Γερμανοί έχουν συνηθίσει σε απεργίες το 2023, αλλά η τέλεια καταιγίδα θα μπορούσε να ετοιμάζεται στα τέλη Μαρτίου.

Τότε είναι που όχι μόνο ένα συνδικάτο θέλει να απεργήσει. Η απόφαση πρόκειται να ληφθεί αυτή την εβδομάδα.

Όπως αναφέρει η Bild am Sonntag, το συνδικάτο σιδηροδρόμων και μεταφορών EVG και το συνδικάτο υπηρεσιών Verdi σχεδιάζουν κοινή προειδοποιητική απεργία για τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, κατά την οποία θα παραλύσει ο τομέας των μεταφορών.

Η διαπραγματευτής του EVG, Cosima Ingenschay, δήλωσε: “Αν το κάνουμε αυτό, θα ανακοινώσουμε εγκαίρως απεργίες. Είναι αυτονόητο ότι η EVG θα συμπλεύσει με τη Verdi.

Τα συνδικάτα ήταν πιο συγκρατημένα: εκπρόσωπος της EVG δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι δεν θα κάνουν απολογισμό και δεν θα αποφασίσουν για περαιτέρω μέτρα πριν από τις 23 Μαρτίου, όταν το συνδικάτο θα έχει συναντηθεί τουλάχιστον μία φορά με εκπροσώπους της Deutsche Bahn και άλλων σιδηροδρομικών εταιρειών στη Γερμανία.

Η Verdi δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κανένα σχέδιο για κοινή προειδοποιητική απεργία – και ότι “δεν συμμετέχουμε σε εικασίες”.

Η Deutsche Bahn προετοιμάζει ήδη μέτρα έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, η κατάσταση είναι “εξαιρετικά δύσκολη”.

Μια κοινή απεργία θα είχε σοβαρές συνέπειες για τους επιβάτες σε όλη τη χώρα.

Εκτός από τους σιδηροδρόμους, θα επηρεάζονταν επίσης οι τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες, τα αεροδρόμια και η ομοσπονδιακή εταιρεία αυτοκινητοδρόμων.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης