Βαυαρία-Neuburg: Κολύμπι στον Δούναβη για 1200 άτομα

Δύο χρόνια μετά το διάλειμμα της Corona, περισσότεροι από χίλιοι κολυμβητές βούτηξαν και πάλι στα παγωμένα νερά του Δούναβη στο Neuburg της Άνω Βαυαρίας.

Περίπου 1200 συμμετέχοντες κολύμπησαν περίπου τέσσερα χιλιόμετρα στο Δούναβη το Σάββατο, σύμφωνα με τον Matthias Brendel, εκπρόσωπο της υπηρεσίας διάσωσης νερού.

Neuburg στο Δούναβη

Ωστόσο, η κολύμβηση δεν πραγματοποιήθηκε όπως πριν από την πανδημία. Ο παραδοσιακός χορός το βράδυ έλειπε φέτος.

“Σκεφτήκαμε ότι δεν θα δηλώσουν συμμετοχή τόσοι πολλοί και νοικιάσαμε μόνο μια μικρή αίθουσα για την τελετή απονομής”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

“Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες έχουμε κατακλυστεί από εγγραφές”.

Σύμφωνα με την Wasserwacht, το Danube Swim είναι το μεγαλύτερο χειμερινό κολύμπι στην Ευρώπη.

Το 1970, όλα ξεκίνησαν με οκτώ κολυμβητές από το Wasserwacht που “τόλμησαν να δοκιμάσουν για διασκέδαση”, σύμφωνα με μια δήλωση.

Σύντομα, έγινε δημόσιο θέαμα, και με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότεροι άνθρωποι έπαιρναν μέρος στην Κολύμβηση του Δούναβη.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.