Η Βαυαρία θέλει να προσλάβει νοσηλευτές από τα Βαλκάνια

Για την καταπολέμηση της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, η Βαυαρία θέλει να προσλάβει προσωπικό στο εξωτερικό και να αναγνωρίσει ταχύτερα τα επαγγελματικά τους προσόντα.

Χρειάζονται “αστραπιαίες κινήσεις”, δήλωσε ο ηγέτης του CSU και πρωθυπουργός Markus Söder στην κεντρική του ομιλία στην κλειστή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU στο Kloster Banz.

Σύμφωνα με τον Söder, σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα με κοινωνικές οργανώσεις, θα πρέπει να προσληφθεί νοσηλευτικό προσωπικό από τα Δυτικά Βαλκάνια, για παράδειγμα στα Τίρανα, την πρωτεύουσα της Αλβανίας, την πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, το Σεράγεβο, καθώς και στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Στο επόμενο βήμα, θα ήταν σημαντικό να αναγνωριστούν τα πτυχία πιο γρήγορα, δήλωσε ο Söder.

Σε περίπτωση που το σχέδιο λειτουργήσει καλά, μια τέτοια προσέγγιση θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλα επαγγέλματα με έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων.

Προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στον τομέα της νοσηλευτικής, το επίδομα θα διατηρηθεί στη Βαυαρία και θα υπάρξει περαιτέρω επέκταση των θέσεων νοσηλευτών.

Ο Söder φέρεται να ανέφερε τον στόχο της προώθησης 4.000 επιπλέον θέσεων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.