Βελτίωση των κανονισμών για τα σχολεία της Βαυαρίας

Αφού οι κανόνες καραντίνας στη Βαυαρία είχαν προκαλέσει πολλές κριτικές, το βαυαρικό υπουργικό συμβούλιο συζήτησε την Τρίτη κυρίως την κατάσταση στα σχολεία.

Ο υπουργός Παιδείας Michael Piazolo εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση ότι το “υψηλό επίπεδο προστασίας που έχουμε στα σχολεία” πρέπει να διατηρηθεί και να επεκταθεί. Το πιο σημαντικό, είπε, είναι να συνεχίσει να διασφαλίζεται η δια ζώσης διδασκαλία.

Όπως και προηγουμένως, οι μαθητές με θετικό τεστ πρέπει να παραμένουν σε απομόνωση – μετά από θετικό τεστ στο σχολείο, οι μαθητές πρέπει να πηγαίνουν στο σπίτι τους ή να τους παραλαμβάνουν οι γονείς τους.

Φεβρουάριος 2022: Νέοι κανονισμοί και νόμοι στη Γερμανία

Για την υπόλοιπη τάξη, ο νέος κανόνας είναι ότι όσοι έχουν αρνητικά αποτελέσματα στην ίδια τάξη παραμένουν στις τάξεις, αλλά στη συνέχεια υποβάλλονται συχνότερα σε τεστ.

Εάν η δια ζώσης διδασκαλία δεν έχει πλέον νόημα – κάτι που, σύμφωνα με το κρατίδιο της Βαυαρίας, συμβαίνει όταν μόνο το 50 τοις εκατό εξακολουθεί να είναι παρόντες – η τάξη περνάει στην εξ αποστάσεως διδασκαλία για τις πρώτες πέντε σχολικές ημέρες.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.