Ο Υπουργός υγείας της Γερμανίας στηρίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ο Lauterbach υποστηρίζει τη χρήση μάσκας και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στη Γερμανία: Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach συνιστά στους πολίτες να συνεχίσουν να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους παρά την άρση των περισσότερων μέτρων.

“Συμβουλεύω κάθε πολίτη να το κάνει”, δήλωσε ο πολιτικός του SPD στο Deutschlandfunk.

“Ο κίνδυνος μόλυνσης σπάνια ήταν υψηλότερος από ό,τι τώρα”, ξεκαθάρισε ο υπουργός. Από ιατρικής και επιδημιολογικής άποψης, θεωρεί ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας και άλλων προστατευτικών μέτρψν είναι σωστή, αλλά νομικά δεν είναι πλέον δυνατή σε όλη τη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον τροποποιημένο νόμο περί προστασίας από τις λοιμώξεις, οι περισσότερες κρατικές απαιτήσεις δεν θα ισχύουν πλέον σε μεγάλα τμήματα της Γερμανίας από σήμερα Κυριακή.

Σε όλα σχεδόν τα κρατίδια μπορούν να επιβληθούν μόνο μερικές γενικές απαιτήσεις για μάσκες, για παράδειγμα σε ιατρεία, γηροκομεία, κλινικές, λεωφορεία και τρένα, καθώς και για τεστ στα σχολεία.

Ανεξάρτητα από τους κρατικούς κανονισμούς, οι εταιρείες, τα καταστήματα και άλλα ιδρύματα μπορούν να συνεχίσουν να διατηρούν κανονισμούς όπως η υποχρέωση χρήσης μάσκας.

Ο Lauterbach πιστεύει επίσης ότι θα υπάρξει γενική υποχρέωση εμβολιασμού

“Νομίζω ότι την Πέμπτη θα περάσει μια πρόταση για τον γενικό υποχρεωτικό εμβολιασμό”, δήλωσε ο υπουργός ενόψει της απόφασης που θα λάβει η παράταξη ανοιχτά στη βουλή. Υπάρχουν, για παράδειγμα, προτάσεις για μια γενική υποχρέωση εμβολιασμού από την ηλικία των 18 ετών και από την ηλικία των 50 ετών.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.