Υποχρεωτικά τα κράνη για τους αναβάτες ηλεκτρικών σκούτερ;

Η ένωση αστυνομικών (GdP) πιέζει για την επιβολή υποχρεωτικού κράνους για τους οδηγούς ηλεκτρονικών σκούτερ στη Γερμανία

Αυτό πρέπει να εξεταστεί εντατικά, δήλωσε ο αναπληρωτής ομοσπονδιακός πρόεδρος Michael Mertens στο Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) πριν από την έναρξη της Ημέρας Τροχαίας στο Goslar.

“Είναι σαφές από τα στατιστικά στοιχεία για τα ατυχήματα ότι αυτά συχνά προκαλούνται από τους ίδιους τους χρήστες. Η κατανάλωση αλκοόλ και, για παράδειγμα, η οδήγηση σε πεζοδρόμια παίζουν κυρίαρχο ρόλο σε αυτό”.

Ο συνδικαλιστής κατήγγειλε ότι οι οδηγοί ηλεκτρικών σκούτερ μερικές φορές αγνοούν τα φανάρια και τις πινακίδες κυκλοφορίας.

“Ανεβαίνοντας στο e-scooter, πολλοί χρήστες του οδικού δικτύου αγνοούν τους πιο βασικούς κανόνες ασφαλούς συνύπαρξης στο δημόσιο κυκλοφοριακό χώρο”.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Merten, οι αναβάτες αυτοί θα μετέφεραν “χαρακτηριστικά αναρχίας στην οδική κυκλοφορία”.

Τα ηλεκτρικά σκούτερ θεωρούνται μηχανοκίνητα οχήματα και αντιμετωπίζονται όπως τα αυτοκίνητα.

Λίγοι αστυνομικοί έλεγχοι

Στην Ημέρα της Τροχαίας, το θέμα είναι, για παράδειγμα, ένα όριο ανά χιλιοστό για τους οδηγούς ηλεκτρονικών σκούτερ.

“Το σκούτερ, το οποίο είναι εύκολο στη χρήση και διαθέσιμο παντού, προτείνει μια ψεύτικη λύση για τη γρήγορη μεταφορά υπό την επήρεια αλκοόλ”, δήλωσε ο Mertens.

Παραπονέθηκε ότι η αστυνομία δεν διαθέτει επαρκείς πόρους για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας.

“Ο κίνδυνος να συλληφθεί κάποιος να παραβιάζει τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας είναι γενικά πολύ χαμηλός στη Γερμανία“.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.