2ημερη προειδοποιητική απεργία υγειονομικών σε όλη τη Γερμανία

Από την Τρίτη, αρκετές χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σε όλη τη Γερμανία αναμένεται να κατέβουν σε διήμερη προειδοποιητική απεργία.

Το συνδικάτο Verdi έχει καλέσει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στη Γερμανία σε διήμερη απεργία αυτή την εβδομάδα, η οποία αρχίζει την Τρίτη.

Τα νοσοκομεία, οι ψυχιατρικές κλινικές, οι εγκαταστάσεις περίθαλψης και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης θα επηρεαστούν σε εθνικό επίπεδο.

Μόνο στη Βαυαρία, περισσότερα από 30 δημοτικά νοσοκομεία και περιφερειακές κλινικές, καθώς και πολλά ιδρύματα που παρέχουν φροντίδα για ηλικιωμένους, σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στη διήμερη απεργία.

Το νοσοκομείο της Νυρεμβέργης αναγκάστηκε να ακυρώσει χειρουργικές επεμβάσεις – συμπεριλαμβανομένων εκείνων για ασθενείς με όγκους.

Μόνο “απολύτως αναπόφευκτες επεμβάσεις” θα πραγματοποιηθούν, δήλωσε το νοσοκομείο.

Στο Βερολίνο έχουν προγραμματιστεί προειδοποιητικές απεργίες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Charité και σε άλλες κλινικές.

Οι εργαζόμενοι στο κεντρικό νοσοκομείο του Κάσελ και στο Klinikum Region Hannover κλήθηκαν επίσης να διαμαρτυρηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη.

Το Αμβούργο επηρεάζεται επίσης: εκεί, οι εργαζόμενοι των κλινικών Asklepios Altona, Barmbek, Harburg, Nord, St. Georg, Wandsbek και Westklinikum Hamburg, καθώς και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hamburg Eppendorf (UKE), έχουν κληθεί σε απεργία.

Η Verdi αναμένει ότι αρκετές χιλιάδες εργαζόμενοι σε εθνικό επίπεδο θα ακολουθήσουν το απεργιακό κάλεσμα.

Η επείγουσα περίθαλψη, ωστόσο, διασφαλίστηκε κατά την προετοιμασία των απεργιών μέσω μιας συμφωνίας για την παροχή υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, οπότε όσοι χρειάζονται περίθαλψη για τη διάσωση της ζωής τους θα φροντιστούν.

Με τις απεργίες, η Verdi διαμαρτύρεται για την προσφορά που κατέθεσαν η ομοσπονδιακή και η τοπικές κυβερνήσεις στα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι εργοδότες είχαν προσφέρει πιο πρόσφατα οριζόντια αύξηση των μισθών κατά 3% φέτος και επιπλέον 2% το επόμενο έτος και αφορολόγητες, εφάπαξ πληρωμές συνολικού ύψους 2.500 ευρώ, κατανεμημένες σε δύο χρόνια.

Ωστόσο, η Verdi απέρριψε την προσφορά και συνεχίζει να απαιτεί 10,5% περισσότερες αποδοχές το μήνα, αλλά τουλάχιστον αύξηση 500 ευρώ, για τα μέλη της.

Ο τρίτος γύρος των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα διεξαχθεί από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου.

Τη Δευτέρα, το συνδικάτο προχώρησε επίσης σε νέα απεργία στα αεροδρόμια, όπου το προσωπικό εδάφους και ασφάλειας πτήσεων διεκδικεί επίσης υψηλότερους μισθούς.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.