Νέα απευθείας σιδηροδρομική γραμμή από το Βερολίνο στη Ρώμη

Στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας της ΕΕ για την επέκταση των σιδηροδρομικών γραμμών σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη, σχεδιάζεται τώρα για το 2025 μια νέα, απευθείας, υπεραστική σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Βερολίνου και Ρώμης.

Επιπλέον 10 διευρωπαϊκές γραμμές θα αποτελέσουν μέρος του πιλοτικού σχεδίου.

Απευθείας τρένο από το Βερολίνο στη Ρώμη

Μπορεί όλοι οι δρόμοι να οδηγούν στη Ρώμη, αλλά το να φτάσετε εκεί από το Βερολίνο σε λογική τιμή το 2023 συνοδεύεται από πολλές αλλά σημαντικές δυσκολίες.

Το ταξίδι των 1.500 χιλιομέτρων μπορεί σήμερα να γίνει οδηγώντας χωρίς στάση για 16 ώρες ή κάνοντας ένα ταξίδι με τρένο 15-20 ωρών με πέντε και πλέον αλλαγές.

Και ενώ η επιλογή μιας δίωρης πτήσης μπορεί να φαντάζει η πιο φιλόξενη, το να ξεκινήσετε την ερωτική περιπέτεια των δικών σας ρωμαϊκών διακοπών με μια διαδρομή στις 4:30 π.μ. στο αεροδρόμιο και μια πτήση 12,99 της Ryanair μπορεί να είναι μια από τις λιγότερο ρομαντικές δραστηριότητες που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα. Από τον Δεκέμβριο του 2025, ένα απευθείας τρένο από το Βερολίνο στη Ρώμη θα μπει στις ράγες χάρη σε μια νέα πρωτοβουλία της ΕΕ για την ανάπτυξη 10 νέων σιδηροδρομικών γραμμών σε όλη την Ευρώπη.

Η γραμμή που θα διαχειρίζονται η Deutsche Bahn και η Trenitalia, θα περνάει νότια από το Βερολίνο μέσω Μονάχου, Ίνσμπρουκ, Τρέντο, Βερόνα, Μπολόνια και Φλωρεντία πριν φτάσει στη Ρώμη.

Καθημερινά τρένα Βερολίνο-Ιταλία από το 2025

Το κοινοβούλιο της ΕΕ σχεδιάζει να εκτελεί τη διαδρομή με ιταλικά τρένα σε καθημερινή βάση από τον Δεκέμβριο του 2025.

Όταν ανοίξει η γραμμή αναμένεται ήδη ένας σημαντικός αριθμός 480.000 επιβατών ετησίως.

Πριν από την έναρξη λειτουργίας της γραμμής, ωστόσο, οι τρεις συνεργαζόμενες σιδηροδρομικές εταιρείες, η Deutsche Bahn, η αυστριακή ÖBB και η ιταλική Trenitalia πρέπει πρώτα να διερευνήσουν τη συμβατότητα των ιταλικών τρένων με τα αυστριακά και γερμανικά δίκτυα.

Το πιλοτικό πρόγραμμα της ΕΕ θα έχει εννέα επιπλέον δρομολόγια σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου δρομολογίου από το Άμστερνταμ στη Βαρκελώνη και ενός Flixtrain από το Μόναχο στη Ζυρίχη.

Εάν το έργο είναι επιτυχές, η ΕΕ ελπίζει ότι τα σιδηροδρομικά ταξίδια στα ευρωπαϊκά σύνορα θα γίνουν ευκολότερα και πιο προσιτά.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.