Έρχονται χιονοθύελλες και τσουχτερό κρύο στη Νότια Γερμανία

Όσοι ήταν χαρούμενοι για τις προηγούμενες ανοιξιάτικες ημέρες πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουν μια απογοήτευση: Σύμφωνα με τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η άνοιξη κάνει διάλειμμα…

Οι άνθρωποι σε μεγάλα τμήματα της Βαυαρίας μπόρεσαν να απολαύσουν τις τελευταίες ημέρες τον πρώτο ανοιξιάτικο καιρό: Τα παγωτατζίδικα ήταν γεμάτα από επισκέπτες, οι κρόκοι άνθιζαν στα λιβάδια, οι μοτοσικλέτες βγήκαν παντού. Επιπλέον, σημειώθηκαν τα πρώτα ρεκόρ θερμοκρασίας.

Στο Garmisch-Partenkirchen στην Άνω Βαυαρία, το Σάββατο 18 Μαρτίου, σύμφωνα με τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD), έσπασε το όριο των 20 βαθμών. Όμως η άνοιξη τερματίζει απότομα τη σύντομη φιλοξενία της το Σαββατοκύριακο.

Αυτός ο καιρός θα κυριαρχήσει το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο και την Κυριακή οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν μόλις τους 9 βαθμούς σε πολλές περιοχές της Βαυαρίας, με την απειλή καταιγίδων, πολλών βροχών και μπουρίνια.

Τη νύχτα προς Δευτέρα, οι θερμοκρασίες θα πέσουν πιθανώς ακόμη χαμηλότερα – υπάρχει κίνδυνος παγετού.

Χιονοθύελλα απειλεί τη Βαυαρία τη Δευτέρα

Η DWD προβλέπει έως και μείον δύο βαθμούς. Υπάρχει η απειλή περισσότερων βροχοπτώσεων. Η γραμμή του χιονιού θα πέσει στα 800 μέτρα το βράδυ της Δευτέρας.

Επιπλέον, θα πνέει θυελλώδης δυτικός άνεμος. Η DWD προειδοποιεί για χιονοστιβάδες. Η χιονοθύελλα θα συνεχιστεί μέχρι το πρωί, ενδεχομένως και κατά τη διάρκεια της ημέρας στις Άλπεις.

Οι ολισθηροί δρόμοι με χιόνι μπορεί να φτάσουν μέχρι το Μόναχο τη Δευτέρα.

Από όλες τις ημέρες, αυτή τη Δευτέρα, οι δρόμοι της Βαυαρίας θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστοι λόγω της προαναγγελθείσας απεργίας: Μαζί με τις καιρικές συνθήκες, απειλείται κυκλοφοριακό χάος.

Τα μετεωρολογικά μοντέλα δεν προβλέπουν επιστροφή της άνοιξης στη Βαυαρία

Τη Δευτέρα, οι θερμοκρασίες θα ανέβουν και πάλι πάνω από το μηδέν κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά σύμφωνα με την τρέχουσα πρόβλεψη της DWD, το βράδυ της Τρίτης θα κάνει και πάλι κρύο και το χιόνι θα συνεχίσει να πέφτει.

Στην πορεία της εβδομάδας, η γραμμή του χιονιού ενδέχεται να πέσει ακόμη και κάτω από τα 600 μέτρα.

Προς απογοήτευση όλων εκείνων που έχουν ήδη βγάλει τα σορτς και τα ανοιξιάτικα ρούχα από τις ντουλάπες τους, τα μετεωρολογικά μοντέλα δεν προβλέπουν επιστροφή της άνοιξης τις επόμενες εβδομάδες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης