Δωρεάν ταξίδι από τη Βιάννο για τη Γερμανία – Ποιους αφορά

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Γενεών, Οικογενείας, Γυναικών και Ενσωμάτωσης του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και την Περιφερειακή Ένωση της Ρηνανίας

Ο Δήμος Βιάννου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Η νεολαία διαμορφώνει το μέλλον – Διεθνής ανταλλαγή νέων σε χώρους μνήμης στην Ευρώπη».

Στα πλαίσια του Προγράμματος δέκα νέοι του Δήμου Βιάννου από 18 έως 25 ετών μπορούν να συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ σε ένα εβδομαδιαίο ταξίδι στη Γερμανία που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Γενεών, Οικογενείας, Γυναικών και Ενσωμάτωσης του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και την Περιφερειακή Ένωση της Ρηνανίας

Στόχος του Προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους νέους μέσα από τις διεθνείς συναντήσεις, να κατανοήσουν ότι η διαμόρφωση του μέλλοντος τους είναι κοινό μέλημα της γενιάς τους, ότι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για το μέλλον τους, αντιμετωπίζοντας από κοινού την ιστορία, να ανταλλάξουν ιδέες και αξίες και να εκτιμήσουν ο ένας τον άλλον, να δουν τη διαφορετικότητα ως ευκαιρία, να διασκεδάσουν μαζί και να δημιουργήσουν φιλίες.

Να μάθουν άλλες γλώσσες και κουλτούρες ,να συμπεριφέρονται καλύτερα στους ξένους, να διδαχθούν τον σεβασμό, την ενσυναίσθηση και την ανοχή.

Η δράση περιλαμβάνει πέραν των άλλων και επισκέψεις των νέων σε διάφορες τοποθεσίες στη Ρηνανία και στην Ευρώπη όπου διαπράχθηκαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τους εθνικοσοσιαλιστές, σε τόπους μνήμης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Για πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής καλέστε στο Δήμο Βιάννου τηλ. 28953-40110-113 ή στο 6995707821

Πηγή: CRETALIVE NEWS

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.