Γερμανία: Η Amazon κλείνει το παλαιότερο logistics στην Ευρώπη

Οι περικοπές θέσεων εργασίας στον διαδικτυακό γίγαντα Amazon πλήττουν τώρα και το Ρέγκενσμπουργκ. Το παλαιότερο κέντρο πελατών της Ευρώπης κλείνει.

Δημιουργώντας μια βάση για να κατακτήσει την ευρωπαϊκή αγορά – αυτό ήθελε ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, όταν αγόρασε την ABC Bücherdienst στο Ρέγκενσμπουργκ το 1998 και άνοιξε την πρώτη τοποθεσία της Amazon στην ευρωπαϊκή ήπειρο στην Junkerstraße Stadtosten.

Amazon Regensburg: Εδώ ξεκίνησε η κατάκτηση της ευρωπαϊκής αγοράς το 1998

Εκείνη την εποχή, η Amazon ήταν ακόμη σχετικά μικρή, ένας “διαδικτυακός βιβλιοπώλης” με ετήσιες πωλήσεις περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων. 20 χρόνια αργότερα, ο διαδικτυακός γίγαντας έχει τζίρο 232 δισεκατομμυρίων μόνο στη Γερμανία. Και αυτό έχει πολλά να κάνει με το Ρέγκενσμπουργκ.

Σημαντικά πρότυπα της τρέχουσας εξυπηρέτησης πελατών της Amazon αναπτύχθηκαν εδώ. Άλλες τοποθεσίες στην Ευρώπη, αλλά και στη Νότια Αφρική, στη συνέχεια βασίστηκαν σε αυτό.

Οι υπάλληλοι του Ρέγκενσμπουργκ εκπαίδευσαν τους τοπικούς υπαλλήλους και τους διευθυντές των εγκαταστάσεων.

Επιπλέον, από το Ρέγκενσμπουργκ αποστέλλονταν υλικό πληροφορικής και άλλο υλικό για τους υπαλλήλους εξυπηρέτησης πελατών σε όλη την Ευρώπη. Αλλά αυτό έχει τελειώσει τώρα.

Εμπιστευτική συνάντηση προσωπικού στην Amazon την Τετάρτη

Τα νέα για τους εργαζόμενους ήρθαν την Τετάρτη και χαρακτηρίστηκαν ως “εμπιστευτικά”. Σε διάφορες βιντεοδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν ο διευθυντής προσωπικού της Amazon Γερμανίας και ο “επικεφαλής του εργοταξίου” ενημέρωσαν τους περίπου 300 εργαζόμενους στο Ρέγκενσμπουργκ ότι θα γίνει “αναδιάρθρωση”.

Όπως έχουν πληροφορηθεί τα ΜΜΕ στη Γερμανία, από το περιβάλλον της εταιρείας, 48 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους. Οι υπόλοιποι 250 περίπου πρόκειται να μεταφερθούν στην VCC GmbH, ένα εικονικό κέντρο επαφής όπου περίπου 1.800 υπάλληλοι, κατανεμημένοι σε όλη τη Γερμανία, παρέχουν εξυπηρέτηση πελατών.

Κλείνει η Amazon Regensburg: Μόνο ένα κέντρο πελατών έμεινε στη Γερμανία

Αυτό σημαίνει ότι η παλαιότερο κέντρο πελατών της Amazon στην Ευρώπη θα κλείσει. Τα κτίρια της Amazon στο επιχειρηματικό πάρκο του Ρέγκενσμπουργκ – το εκτιμώμενο ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται σε περίπου 1,4 εκατομμύρια ευρώ – θα χρησιμεύουν στο μέλλον μόνο ως αποθηκευτικοί χώροι για εξοπλισμό πληροφορικής.

Όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πελατών – τα κέντρα logistics έχει το καθένα η δική του εταιρεία περιορισμένης ευθύνης – αυτό αφήνει μόνο το Βερολίνο με περίπου 500 υπαλλήλους ως τη μοναδική τοποθεσία της Amazon στη Γερμανία.

Υπάλληλοι στο μέλλον μόνο σε γραφεία στο σπίτι

Μόλις πρόσφατα, οι εργαζόμενοι της Amazon στο Ρέγκενσμπουργκ επέστρεψαν με την πανδημία μετά από σχεδόν τρία χρόνια. Και οι υπόλοιποι 250 υπάλληλοι θα επιστρέψουν σύντομα στο κατ’ οίκων γραφείο.

Με το γραφείο στο σπίτι, θα λαμβάνουν τουλάχιστον ένα μηνιαίο κατ’ αποκοπήν ποσό 60 ευρώ για ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και διαδίκτυο – αρκεί να μπορούν να αποδείξουν ότι διαθέτουν ξεχωριστό δωμάτιο εργασίας με κλειδαριά.

Με τη μεταφορά στην VCC GmbH, οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν πλέον το δικό τους επιχειρησιακό συμβούλιο και διάφορα προνόμια για τα οποία αγωνίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, όπως ο προγραμματισμός βάρδιας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης