Γερμανία: Ποινή φυλάκισης για πλαστογράφο πιστοποιητικού εμβολιασμού

Μετά από πρόστιμα, ένας απατεώνας καταδικάστηκε τώρα σε φυλάκιση από το περιφερειακό δικαστήριο Landstuhl (Ρηνανία-Παλατινάτο). Η υπόθεση (AZ: 2 Cs 4106 Js 15848/21).

Ένας οικογενειάρχης είχε πάει σε φαρμακείο πριν από δύο μήνες με πλαστή ταυτότητα προκειμένου να αποκτήσει έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Το προσωπικό παρατήρησε ότι οι αριθμοί παρτίδας στα αυτοκόλλητα είχαν ήδη λήξει, ο εμβολιασμός δεν ήταν εύλογος. Αμέσως κάλεσαν την αστυνομία.

Ο διανομέας δεμάτων με ποινικό μητρώο καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών με αναστολή για πλαστογραφία εγγράφων.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ετυμηγορίας, η ποινή αποφασίστηκε επίσης από “γενική προληπτική άποψη”. Με άλλα λόγια, ως αποτρεπτικό μέσο!

Η ετυμηγορία έχει ένα άλλο σηματοδοτικό αποτέλεσμα:

Για πρώτη φορά, δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι οι φαρμακοποιοί δεν δεσμεύονται από το καθήκον εχεμύθειας σε μια τέτοια περίπτωση και μπορούν να υποβάλουν καταγγελία κατά πελάτη.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο άνδρας θα μπορούσε να έχει ακόμη τη δυνατότητα να πάρει πιστοποιητικό σε άλλο φαρμακείο με την πλαστογραφία. Ο κίνδυνος αυτός δικαιολογεί την καταγγελία. Ο δικαστής ήταν από τους πρώτους που εφάρμοσαν την παράγραφο 34 σε αυτό το πλαίσιο.

Τα επιμελητήρια και οι ενώσεις εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση. Η Gabriele Regina Overwiening, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανών Φαρμακοποιών, δήλωσε: “Δίνει στα φαρμακεία μεγαλύτερη ασφάλεια”.

Ισχύει σε όλα τα ομοσπονδιακά κρατίδια; Ο Dr. Martin Braun του Φαρμακευτικού Επιμελητηρίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης δήλωσε: “Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα μας ενημέρωσε εγγράφως ότι μια δικαιολογημένη κατάσταση έκτακτης ανάγκης ακυρώνει το καθήκον εχεμύθειας στην περίπτωσή μας”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.