Γερμανία: Καθησυχαστική η κυβέρνηση για τις τράπεζες

Newsroom

Γκρεμίζεται η Deutsche Bank - Καθησυχάζει ο καγκελάριος Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς τονίζει ότι δεν φοβάται μια νέα κρίση. Η τρέχουσα κατάσταση δεν συγκρίνεται με την κρίση της περιόδου 2008 – 2009, σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ απέρριψε σήμερα τις υποθέσεις ότι η τρέχουσα κατάσταση στον τραπεζικό τομέα είναι συγκρίσιμη με τη χρηματοπιστωτική κρίση της περιόδου 2008 – 2009.

«Έχουν ληφθεί πολλά ρυθμιστικά μέτρα μετά την τραπεζική κρίση, επομένως η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συγκριθεί με την κρίση εκείνης της εποχής», δήλωσε ο κ. Χέμπεστραϊτ και παρέπεμψε στις σχετικές δηλώσεις του καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, ότι οι καταθέσεις είναι ασφαλείς.

Επιπλέον, τόνισε, η Γερμανία βρίσκεται σε ισχυρή οικονομική κατάσταση και για αυτό «υπάρχει περιορισμένος λόγος ανησυχίας».

Σε δηλώσεις του στη σημερινή Handelsblatt, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς τονίζει ότι δεν φοβάται μια νέα οικονομική κρίση.

«Το νομισματικό σύστημα δεν είναι πλέον τόσο εύθραυστο όσο πριν από την οικονομική κρίση», διευκρινίζει ο Γερμανός καγκελάριος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης