Γερμανία: Κλέφτες καλωδίων παραλύουν την κυκλοφορία των τρένων

Κλέφτες καλωδίων πείραξαν τις γραμμές της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Chemnitz και Λειψίας. Ως αποτέλεσμα, οι ταξιδιώτες έπρεπε να είναι προετοιμασμένοι για ακυρώσεις τρένων, τεράστιες καθυστερήσεις και ενοχλητικές υπηρεσίες αντικατάστασης σιδηροδρομικών δρομολογίων!

Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, τα τρένα από το Κέμνιτς προς τη Λειψία δεν εκτελούσαν πλέον δρομολόγια. Οι κλέφτες είχαν ξεριζώσει πολλά μέτρα καλωδίων από τις γραμμές κοντά στη στάση Chemnitz-Küchwald.

Ως αποτέλεσμα, τα συστήματα σηματοδότησης και ιδίως οι έλεγχοι των των συστημάτων διαταράχθηκαν. Τα τρένα μπορούσαν επομένως να κινηθούν μόνο “κατ’ εντολή”, όπως εξήγησε εκπρόσωπος του σιδηροδρόμου.

Μέχρι το απόγευμα, κανένα περιφερειακό τρένο αυτής της σύνδεσης δεν περνούσε. Οι επιβάτες έπρεπε να περιμένουν για υπηρεσίες σιδηροδρομικής αντικατάστασης ή να δέχονται εκτροπές με πολλαπλές αλλαγές μέσω Glauchau και Gößnitz, για παράδειγμα.

Υπήρξε ήδη μια αρχική διακοπή το Σάββατο λόγω κλοπής καλωδίων, αλλά αυτό διορθώθηκε γρήγορα. Το απόγευμα της Τρίτης, ωστόσο, οι κλέφτες ξαναχτύπησαν.

Αυτή τη φορά η ζημιά ήταν μεγαλύτερη, εξήγησε εκπρόσωπος της Deutsche Bahn. Ως εκ τούτου, η απομάκρυνση των ζημιών, η οποία είχε ξεκινήσει από την Τρίτη, πήρε περισσότερο χρόνο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στη BILD: “Ομάδες εργασίας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας ερεύνησαν τη γραμμή και ανακάλυψαν ότι άγνωστοι δράστες είχαν κόψει ένα καλώδιο σήματος σε μήκος περίπου 100 μέτρων στο σημείο της σιδηροδρομικής γραμμής Chemnitz-Küchwald”.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο χιόνι βρέθηκαν αποτυπώματα παπουτσιών και ίχνη από ελαστικά ποδηλάτων.

Η έρευνα συνεχίζεται. Όποιος έχει παρατηρήσει οτιδήποτε θα πρέπει να επικοινωνήσει με την Ομοσπονδιακή Αστυνομική Επιθεώρηση του Chemnitz στο τηλέφωνο 0371/4615 105.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.