Γερμανία: Μειώνεται ο αριθμός των υποψηφίων αστυνομικών

Όσοι ολοκληρώνουν την αστυνομική εκπαίδευση έχουν μια ασφαλή θέση εργασίας. Αλλά αυτό το επιχείρημα προφανώς πείθει όλο και λιγότερους νέους. Πέρυσι, υπήρχαν ακόμη και κενές θέσεις.

Όπως και σε πολλούς άλλους τομείς, η μείωση του αριθμού των υποψηφίων προκαλεί όλο και περισσότερα προβλήματα στην αστυνομία της Βαυαρίας.

Πέρυσι, η αστυνομία των ΜΑΤ, η οποία είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση, δεν μπόρεσε να καλύψει 67 από τις 1568 θέσεις εκπαίδευσης στο λεγόμενο επίπεδο προσόντων 2.

Αυτό ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών του Μονάχου σε απάντηση σε ερώτημα της Deutsche Presse-Agentur.

Δεν υπήρξαν προβλήματα στην πλήρωση των περίπου 180 θέσεων κατάρτισης στο 3ο επίπεδο προσόντων (πρώην “ανώτερη υπηρεσία”).

Οι λόγοι που επικαλείται το Υπουργείο Εσωτερικών είναι, αφενός, η έλλειψη επαρκώς καταρτισμένων υποψηφίων και, αφετέρου, ο αυξημένος αριθμός υποψηφίων που αποφάσισαν να μην αποδεχτούν την προσφερόμενη θέση κατάρτισης.

“Συνολικά, ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά περισσότεροι αστυνομικοί που έχουν ξεκινήσει εκπαίδευση από όσους συνταξιοδοτούνται.

Επιπλέον, οι μη πραγματοποιηθείσες προσλήψεις θα αναπληρωθούν σε επόμενες ημερομηνίες προσλήψεων”, τόνισε εκπρόσωπος.

Σε καθαρά ποσοτικούς όρους, ο αριθμός των υποψηφίων το 2022 παρουσιάζει ήδη τεράστια μείωση: 10.400 άτομα υπέβαλαν αίτηση για τις 1570 θέσεις, το 2021 υπήρχαν ακόμη 13.600 αιτήσεις για 1510 θέσεις και το 2020 συνολικά 12.200 αιτήσεις για 1650 θέσεις.

Στην “ανώτερη δημόσια διοίκηση”, από την άλλη πλευρά, ο αριθμός των υποψηφίων είναι σε μεγάλο βαθμό σταθερός, με 3400 αιτήσεις το 2022, 3700 το 2021 και 3900 το 2020.

Προκειμένου να προσεγγιστούν ενδεχομένως περισσότεροι υποψήφιοι, από την προθεσμία πρόσληψης την άνοιξη του 2018, το όριο ηλικίας για την είσοδο στην υπηρεσία για την εξειδικευμένη σταδιοδρομία αστυνομικής και συνταγματικής προστασίας με ειδίκευση στην αστυνομική υπηρεσία επιβολής του νόμου αυξήθηκε από τα 26 στα 31 έτη.

Η αστυνομία της Βαυαρίας “εξακολουθεί να είναι ένας δημοφιλής εργοδότης”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Αυτό φαίνεται επίσης από το “Βαρόμετρο Φοιτητών Trendence” που δημοσιεύεται κάθε χρόνο, στο οποίο οι φοιτητές ερωτώνται για τους πιο ελκυστικούς εργοδότες και στο οποίο η αστυνομία βρίσκεται στις πρώτες θέσεις εδώ και χρόνια.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης