Γερμανία: Περίμεναν στα επείγοντα και παρήγγειλαν πίτσα

Απίστευτες σκηνές: Σε νοσοκομείο του Μονάχου, οι άνθρωποι που περίμεναν στην αίθουσα επειγόντων περιστατικών το έφτασαν στα άκρα. Οι γιατροί αντιδρούν με εκνευρισμό.

Ακόμη και πριν από την πανδημία της Κορόνας, τα νοσοκομεία στη Βαυαρία δεν τα πήγαιναν καλά: έλλειψη προσωπικού, εργασία στα όρια και, επιπλέον, οικονομική δυσπραγία. Και οι υπηρεσίες διάσωσης εργάζονται επίσης στο όριο. Διαμαρτύρονται για υψηλά ποσοστά σε ελλείψεις προσωπικού.

Επιπλέον, υπάρχουν όλο και περισσότερες περιπτώσεις ανθρώπων που έρχονται στα επείγοντα περιστατικά ή καλούν ασθενοφόρο χωρίς αιτία.

Όταν αυτή η κατάσταση συνδυάζεται με ανυπομονησία και εντελώς θρασύτατη συμπεριφορά, είναι δύσκολο για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Πίτσα που παραδόθηκε στα επείγοντα περιστατικά: “Άναυδος”

Αυτό συνέβη πρόσφατα σε μια κλινική στο Μόναχο: Εκεί, ορισμένοι επισκέπτες της αίθουσας επειγόντων περιστατικών φέρονται αρχικά να διαμαρτυρήθηκαν δυνατά για τον μεγάλο χρόνο αναμονής και στη συνέχεια παρήγγειλαν επιδεικτικά πίτσα στην αίθουσα επειγόντων περιστατικών για να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους, όπως αναφέρει η “tz”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών πάλεψαν για τη ζωή ενός ασθενούς στα επείγοντα, ενώ οι υπόλοιποι επισκέπτες παρήγγειλαν πίτσα μέσα στο νοσοκομείο.

“Όταν δίνεις τα πάντα για να σώσεις μια ανθρώπινη ζωή, μένεις άναυδος από μια τέτοια πρόκληση – ειδικά όταν μπορεί να χρειαστεί να πεις στους συγγενείς ενός σοβαρά τραυματισμένου ότι δυστυχώς δεν τα κατάφερε”, ανέφερε η “tz” επικαλούμενη έναν γιατρό του νοσοκομείου.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό εργάζονται στο όριο σχεδόν καθημερινά.

Υπάρχει έλλειψη προσωπικού, έλλειψη κρεβατιών και τελικά έλλειψη δύναμης και κατανόησης μετά από μια τέτοια πρόκληση.

Την ερχόμενη Τρίτη, το προσωπικό του νοσοκομείου καλείται να κατεβάσει ρολά στα πλαίσια της απεργίας του Ver.di.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.