Ξεκινούν τα ανοιξιάτικα φεστιβάλ της Βαυαρίας για το 2023

Με το Ανοιξιάτικο Λαϊκό Φεστιβάλ στο Würzburg και το Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ του Göggingen, ξεκινά η περίοδος των λαϊκών φεστιβάλ στη Βαυαρία. Στην Κάτω Φραγκονία, το κλίμα είναι αισιόδοξο παρά τον πληθωρισμό. 

Ενώ σε ορισμένα μέρη της Βαυαρίας υπάρχει ακόμη χιόνι, η Κάτω Φραγκονία εγκαινιάζει το καλοκαιρινό εξάμηνο.

Παραδοσιακά, το ανοιξιάτικο λαϊκό φεστιβάλ αρχίζει στο Würzburg το τέταρτο Σάββατο πριν από το Πάσχα. Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι και πάλι η ώρα.

Μαζί με το Gögginger Frühlingsfest στο Άουγκσμπουργκ, το λαϊκό φεστιβάλ θεωρείται ένα από τα πρώτα της σεζόν.

Η πόλη του Würzburg ελπίζει σε έως και 180.000 επισκέπτες κατά τη διάρκεια των 16 ημερών του φεστιβάλ.

Οι Βαυαροί ξεκινούν τη φεστιβαλική σεζόν

Υπάρχει μεγάλη προσμονή μεταξύ των διοργανωτών στο Würzburg. Από τη μία πλευρά, προβλέπονται ζεστές θερμοκρασίες για την έναρξη το Σάββατο.

Από την άλλη, για πρώτη φορά από το 2019, οι υπεύθυνοι ελπίζουν σε ένα φεστιβάλ που δεν τελεί πλέον υπό την αιγίδα της πανδημίας Corona.

“Πέρυσι, ήμασταν ακόμα στη σκηνή με μάσκες στην έναρξη”, λέει ο Uwe Zimmermann, υπεύθυνος για τα λαϊκά φεστιβάλ στην πόλη του Würzburg.

Ο πληθωρισμός επηρεάζει την τιμή της μπύρας

Ο κλάδος της εστίασης έχει επίσης επηρεαστεί από τις αυξήσεις των τιμών τους τελευταίους μήνες.

Το κόστος εφοδιαστικής και εμπορευμάτων έχει αυξηθεί, για παράδειγμα, λέει ο Uwe Zimmermann: “Φυσικά, όλες οι πρώτες ύλες που σχετίζονται με την μπύρα έχουν επίσης γίνει ακριβότερες”.

Στο Spring Folk Festival, μια Maß Bier θα κοστίζει 11,90 ευρώ. Πριν από ένα χρόνο ήταν 10,70 ευρώ.

“Η πίεση του κόστους είναι ήδη υψηλή για εμάς, φυσικά”, λέει ο Heiner Distel, εκπρόσωπος των επαγγελματιών στο Volksfest.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.