Γερμανία: Πως να καλέσετε σε βοήθεια αν δεν έχετε δίκτυο;

Την Πέμπτη (17.11), υπήρξαν πολυάριθμες καταγγελίες σε παγγερμανικό επίπεδο για βλάβες στο τηλεφωνικό και διαδικτυακό δίκτυο.

Εν τω μεταξύ, ορισμένοι πελάτες δεν μπορούσαν καν να επικοινωνήσουν με τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης.

Εδώ μπορείτε να μάθετε τι πρέπει να κάνετε σε μια τέτοια περίπτωση στη Γερμανία

Την Πέμπτη, το τηλεφωνικό και κινητό δίκτυο του παρόχου O2 παρουσίασε βλάβη σε παγγερμανικό επίπεδο. Στη Βρέμη και το Αμβούργο, οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι οι αριθμοί έκτακτης ανάγκης 110 και 112 είχαν εν τω μεταξύ επηρεαστεί.

Ένα τέτοιο γεγονός συνήθως σημαίνει μια αγχωτική κατάσταση, ιδίως για όσους αναζητούν βοήθεια. Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης είναι η τελευταία λύση στις περισσότερες περιπτώσεις – η αδυναμία κλήσης μπορεί να προκαλέσει πανικό.

Ωστόσο, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις για την οργάνωση βοήθειας.

Κανονικά, μόνο μεμονωμένα μέρη παρουσιάζουν βλάβη, εξηγεί ο Thomas Löhr, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος στο Κέντρο Ολοκληρωμένου Ελέγχου της Νυρεμβέργης, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Μπορεί να υπάρχουν διάφορες αιτίες – για το λόγο αυτό, πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ κινητών και σταθερών δικτύων.

Εάν, όπως την Πέμπτη, το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ενός συγκεκριμένου παρόχου αποτύχει, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πρώτα να προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης μέσω του σταθερού δικτύου ή άλλου δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Αντίστροφα, εάν το σταθερό δίκτυο αποτύχει, μπορεί να ζητηθεί βοήθεια από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Μια κλήση έκτακτης ανάγκης μπορεί επίσης να γίνει μέσω της επίσημης εφαρμογής κλήσης έκτακτης ανάγκης (Nora) των ομόσπονδων κρατιδίων.

Η εφαρμογή επιτρέπει στα άτομα με περιορισμένες ικανότητες ομιλίας και ακοής να ειδοποιούν τα κέντρα κλήσης έκτακτης ανάγκης χωρίς να χρειάζεται να μιλήσουν.

Σε περίπτωση βλάβης, ωστόσο, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την άμεση επικοινωνία με τα κέντρα ελέγχου. Μετά τη ρύθμιση της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν μια κλήση έκτακτης ανάγκης καθορίζοντας την τρέχουσα τοποθεσία τους και τον τύπο της έκτακτης ανάγκης.

Τα θιγόμενα άτομα μπορούν επίσης να επικοινωνούν με το κέντρο ελέγχου μέσω άλλων σημείων επαφής, εξηγεί ο Löhr.

Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 110 μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως διασύνδεση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να προωθήσει τις κλήσεις στο ολοκληρωμένο κέντρο ελέγχου.

Μια κλήση έκτακτης ανάγκης μπορεί επίσης να γίνει μέσω των τηλεφωνικών αριθμών της τοπικής αστυνομίας ή της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Οι τοπικές αρχές μπορούν να προωθούν τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης στο κέντρο ελέγχου, αναφέρει το RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND).

Για να μπορείτε να ενεργείτε γρήγορα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι αριθμοί αυτοί θα πρέπει να αποθηκεύονται εκ των προτέρων για το λόγο αυτό.

Το κέντρο κλήσης έκτακτης ανάγκης δεν είναι διαθέσιμο: Αυτοί είναι οι λόγοι

Διάφοροι λόγοι μπορούν να οδηγήσουν σε διακοπή των αριθμών έκτακτης ανάγκης. Εκτός από τις βλάβες στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, όπως συνέβη την περασμένη Πέμπτη, μπορεί να υπάρξουν βλάβες και στο κέντρο ελέγχου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό οφείλεται σε τεχνικούς λόγους, όπως ένα ελαττωματικό σύστημα πληροφορικής.

Ωστόσο, ένα τέτοιο πρόβλημα μπορεί συνήθως να επιλυθεί μέσα σε μισή ώρα, σύμφωνα με τον Löhr.

Ωστόσο, σε περίπτωση πιο μακροπρόθεσμων διαταραχών, το κέντρο ελέγχου μπορεί να λάβει διάφορα μέτρα για να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του.

Μετά από μια διακοπή, το κέντρο ελέγχου ενημερώνει πρώτα τους πολίτες μέσω της εφαρμογής πληροφοριών και μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης (Nina) σχετικά με τους αριθμούς αντικατάστασης, όπως 0911 19222 για τη Νυρεμβέργη, εξηγεί ο αναπληρωτής διευθυντής.

Επιπλέον, μπορεί να ενεργοποιηθεί ένα σύστημα εφεδρείας για να διασφαλιστεί ότι το κέντρο ελέγχου είναι ακόμη προσβάσιμο.

Στη συνέχεια, οι κλήσεις μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης δρομολογούνται στους αποστολείς σε κινητά τηλέφωνα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.