Γερμανία: Αν χρειαστεί θα τα καταφέρουμε και χωρίς το ρωσικό αέριο

Η Γερμανία θα μπορεί να τα καταφέρει εν τέλει χωρίς ρωσικό αέριο, εάν χρειαστεί, από το οποίο συνεχίζει να εξαρτάται πολύ για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Κλίματος.

«Ναι, μπορεί», δήλωσε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της Γερμανίας, απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανότητα αυτή, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση για αναστολή της αδειοδότησης του μεγάλου ρωσογερμανικού αγωγού αερίου Nord Stream II, ύστερα από την αναγνώριση από τη Μόσχα των αυτοανακηρυχθεισών φιλορωσικών δημοκρατιών στην ανατολική Ουκρανία.

Εάν το Βερολίνο θα έπρεπε μία μέρα να εγκαταλείψει τελείως το ρωσικό αέριο, αυτό θα μεταφραζόταν αρχικά σε «ένα τεράστιο κενό» που θα έπρεπε να καλυφθεί στην αγορά ενέργειας, έχοντας ως συνέπεια «αρχικά την αύξηση της τιμής» του αερίου.

Ωστόσο, τελικά, το αέριο που αγοράζεται από την Gazprom θα μπορούσε να «αντισταθμιστεί» από άλλους παραγωγούς και πηγές ενέργειας, δήλωσε ο ίδιος.

Περισσότερα για την Ρωσο-Ουκρανική κρίση: ΕΔΩ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.