Γερμανία: Τα μεγαλύτερα πακέτα εξαπάτησης του 2022

Κάθε συσκευασία περιέχει μόνο 400 αντί για 500 γραμμάρια – στην ίδια τιμή. Το βραβείο “Cheat Pack of the Year 2022” απονέμεται σε ένα δημοφιλές λιπαρό προϊόν…

Με ακριβώς 34.293 ψήφους, οι καταναλωτές επέλεξαν το “Rama” της Upfield ως το “Cheat Pack of the Year 2022”. Αυτό ανακοίνωσε το Κέντρο Συμβουλευτικής Καταναλωτών Αμβούργου (vzhh) σε δελτίο τύπου.

Από πέρυσι, το άλειμμα πωλείται με περιεκτικότητα 400 αντί 500 γραμμαρίων στην ίδια τιμή σε συσκευασία του ίδιου μεγέθους.

Αυτό αντιστοιχεί σε μια κρυφή αύξηση των τιμών κατά 25 τοις εκατό.

Τα μεγαλύτερα πακέτα εξαπάτησης του 2022 στη Γερμανία

Εκτός από το “Rama”, τέσσερα άλλα προϊόντα ήταν υποψήφια για το “Cheat Pack of the Year 2022”. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το τυρί σε φέτες “Leerdammer” της Lactalis, το οποίο έλαβε συνολικά 9.832 ψήφους (28,7%).

Στην τρίτη θέση ήταν το αποσκληρυντικό νερού “Calgon” της Reckit Benckiser (11,3%), ακολουθούμενο από το Haribos “Goldbären” (10%).

Την πέμπτη θέση κατέλαβαν τα πατατάκια “Pringles” της Kellogg’s (8,3%). Το spread “Rama” κατέλαβε την πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά (41,7%).

Η οργάνωση καταναλωτών έχει τώρα καταθέσει αγωγή κατά της Upfield.

“Εάν, ωστόσο, ξαφνικά υπάρχουν 100 γραμμάρια λιγότερα λιπαρά για επάλειψη στο ίδιο κύπελλο χωρίς καμία ειδική ένδειξη, αυτό είναι σαφώς παραπλανητικό για εμάς”, εξηγεί ο οργανισμός.

Επιπλέον, η καταναλωτική οργάνωση εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι ο κατασκευαστής τροφίμων χρειάζεται τώρα μισό εκατομμύριο πλαστικά ποτήρια για να γεμίσει 1000 τόνους “Rama” – εις βάρος του περιβάλλοντος.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης