Η γερμανική βουλή συνεδριάζει σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Η Bundestag συζητά σήμερα για πρώτη φορά την καθιέρωση γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Ουσιαστικά, υπάρχουν τρεις προσεγγίσεις

Πρώτον, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός από την ηλικία των 18 ετών, ο οποίος προετοιμάζεται από βουλευτές και από τις τρεις κοινοβουλευτικές ομάδες του συνασπισμού.

Δεύτερον, συζητείται μία υποχρεωτική συμβουλευτική συνεδρία σχετικά με τον εμβολιασμό για τους ανεμβολίαστους ενήλικες. Εάν δεν επιτευχθεί η απαραίτητη ποσόστωση εμβολιασμού, θα πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικός εμβολιασμός από την ηλικία των 50 ετών. Μια άλλη ομάδα του FDP θέλει να αποτρέψει εντελώς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Πιθανό lockdown στο Μόναχο; Τι προβλέπει ο κανονισμός;

Ο Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων ζητά τη δημιουργία ενός κεντρικού μητρώου εμβολιασμών σε περίπτωση υποχρεωτικού εμβολιασμού. Ο διευθύνων σύμβουλος Landsberg δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ARD και του ZDF ότι διαφορετικά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα έπεφτε στο κενό.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch, ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκε σε 940,6. Ο αριθμός των νέων μολύνσεων ανέρχεται σε 164.000.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.