Καινοτομία: Οι νέες BMW μπορούν να αλλάξουν χρώμα

Οδηγήστε ένα πράσινο αυτοκίνητο σήμερα, ένα μπλε αύριο: Δεν χρειάζεστε μεγάλο στόλο για να το κάνετε αυτό – αρκεί μόνο μία BMW. Τουλάχιστον στο μέλλον. Γιατί τότε τα αυτοκίνητα θα μπορούν να αλλάζουν χρώμα…

Όταν αυτοκίνητα χωρίς τιμόνι ή με εναλλασσόμενα χρώματα εμφανίζονται σε εμπορικές εκθέσεις, πολλοί επισκέπτες δεν παίρνουν τόσο σοβαρά τις ιδέες των κατασκευαστών.

Κάποιος έχει δει τέτοια πράγματα να έρχονται και να φεύγουν πολύ συχνά. Ένα άλλο παράδειγμα: το “i Vision Dee”, το οποίο η BMW παρουσίασε πρόσφατα στην έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας.

Αλλά τώρα, λίγες μέρες αργότερα, η μεγάλη έκπληξη: ο κινητός “χαμαιλέοντας” θα υπάρχει πραγματικά. Αυτό λέει ο Frank Weber, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW, υπεύθυνος για την ανάπτυξη.

Το ηλεκτρικό φύλλο αλουμινίου κάνει το όχημα της εμπορικής έκθεσης να λάμπει

Το κόλπο: ένα λεγόμενο ePaper foil εφαρμόζεται στο σώμα. Προέρχεται από τον συνεργάτη E Ink.

Σύμφωνα με την BMW, έως και 32 διαφορετικά χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν νέο φως σε κάθε αυτοκίνητο. Και όχι μόνο σε εμπορικές εκθέσεις, αλλά και στο δρόμο.

“Θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε για να ζωντανέψουμε το αυτοκίνητο”, λέει ο Weber σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Auto Motor und Sport”.

Η εντύπωση ότι το αυτοκίνητο μπορεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του δημιουργεί ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα.

“Δεν είναι τετριμμένο από την άποψη της εφαρμογής, αλλά η μεταβλητότητα των επιφανειών θα επικρατήσει, πιστεύουμε σε αυτό – και ως αισθητικό στοιχείο”, αποκαλύπτει ο Weber.

Ωστόσο, το πότε η τεχνολογία θα είναι έτοιμη για παραγωγή σε σειρά και πόσο θα κοστίζει, είναι κάτι που το διοικητικό συμβούλιο της BMW δεν έχει αποκαλύψει ακόμη.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.