Κινέζοι χάκερ στοχεύουν γερμανικές φαρμακευτικές εταιρείες

Η κινεζική ομάδα χάκερ APT 27 έχει αρχίσει να στοχεύει γερμανικές εταιρείες σε τομείς όπως τα φαρμακευτικά προϊόντα και η τεχνολογία, ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος της Γερμανίας (BfV).

Η συγκεκριμένη ομάδα θεωρείται ύποπτη εδώ και καιρό ότι έχει εξαπολύσει επιθέσεις σε δυτικές κυβερνητικές υπηρεσίες.

Εκτός από την κλοπή εμπορικών μυστικών και πνευματικής ιδιοκτησίας, οι χάκερ μπορεί να προσπαθούν να διεισδύσουν στα δίκτυα πελατών και παρόχων υπηρεσιών για να εισέλθουν σε πολλές εταιρείες ταυτόχρονα, ανέφερε η BfV σε εγκύκλιο προς τις εταιρείες.

Στην ετήσια έκθεσή του για τη συνταγματική προστασία ήδη από το 2019, το BfV είχε επισημάνει ότι το ακρωνύμιο της ομάδας APT 27 είναι ένα ψευδώνυμο για μια κινεζική ομάδα χάκερ, γνωστή και ως «Emisary Panda», η οποία πιστεύεται ότι στοχεύει ξένες πρεσβείες και κρίσιμους τομείς.

Πέρυσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους κατηγόρησαν την Κίνα για μια παγκόσμια εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας.

Η Κίνα ωστόσο αρνήθηκε την όποια εμπλοκή.

Πηγή: LIFO

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.