Το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος του κόσμου επιστρέφει…

Το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος του κόσμου επιστρέφει μετά από τρία χρόνια: Η Lufthansa πετά ξανά με το A380 από το Μόναχο…

Το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος του κόσμου επιστρέφει στο Μόναχο. Μετά από ένα διάλειμμα τριών ετών, το διώροφο αεροσκάφος προσγειώνεται και πάλι στη βαυαρική πρωτεύουσα.

Τέσσερα αεροσκάφη A380 πρόκειται να σταθμεύσουν και πάλι στο Μόναχο στο μέλλον.

Το πρώτο από τα αεροσκάφη προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Μονάχου την προηγούμενη εβδομάδα.

Θα ακολουθήσουν άλλα τρία μέχρι το τέλος του έτους. Από την πρώτη Ιουνίου, ο τύπος αεροσκάφους πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και πάλι σε τακτικές πτήσεις.

Η Lufthansa θα πετάξει ξανά στο μέλλον με αεροσκάφη A380 από το Μόναχο: Προορισμοί στις ΗΠΑ

Από τη βαυαρική πρωτεύουσα, το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος του κόσμου θα πετάξει πρώτα προς τη Βοστώνη και από την 4η Ιουλίου και μετά και προς τη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρει το dpa, ωστόσο, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι εκπαιδευτικές πτήσεις πριν το αεροσκάφος μπει σε κανονική πτητική λειτουργία.

Η Lufthansa είχε ήδη αποσύρει το Α380 από τον δικό της στόλο πριν από την την εποχή της Covid-19.

Επειδή η ζήτηση για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ανέκαμψε και πάλι έντονα και η παράδοση νέων αεροσκαφών καθυστέρησε, ορισμένα από τα παροπλισμένα γιγαντιαία αεροσκάφη με 509 θέσεις το καθένα έχουν τώρα επανενεργοποιηθεί.

Ωστόσο, η Lufthansa δεν είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που πετάει το A380 από το Μόναχο.

Η Emirates χρησιμοποιεί επίσης τακτικά το αεροσκάφος εκεί.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης