Γερμανία: Παιδική χαρά κλείνει λόγω μόλυνσης από αρουραίους

Η παιδική χαρά στην Aufseßplatz της Νυρεμβέργης ενέχει αυξημένο κίνδυνο για την υγεία. Ένας αυξημένος αριθμός αρουραίων έχει εντοπιστεί εκεί.

Η έκταση της μόλυνσης είναι ακόμη ασαφής. Η πόλη έχει πλέον κλείσει την περιοχή για τέσσερις εβδομάδες: Μέχρι τα μέσα Απριλίου, μια εξειδικευμένη εταιρεία θα αναλάβει την αντιμετώπιση της προσβολής. Θα τοποθετηθούν παγίδες και φυτοφάρμακα.

Η Ulrike Goeken-Haidl, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Υγείας της Νυρεμβέργης, δήλωσε στο t-online ότι, εξ όσων γνωρίζει, δεν έχει σημειωθεί κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό στην Aufseßplatz

. Οι υπάλληλοι του δήμου επιθεωρούν τακτικά τις αμμοδόχους, τα πλαίσια αναρρίχησης και τα παρόμοια για την ασφάλειά τους, αλλά και για παράσιτα.

Το 2016, για παράδειγμα, υπήρξε ήδη ένα κλείσιμο στην Aufseßplatz λόγω αρουραίων. “Αυτό συμβαίνει κατά καιρούς. Ο συνεπής έλεγχος είναι σημαντικός.

Νυρεμβέργη: Το νησί Schütt είναι εστία αρουραίων

Οι αρουραίοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι πουθενά, αλλά σε πολλές μεγάλες πόλεις αποτελούν μέρος του αστικού τοπίου.

Γίνονται πρόβλημα στις παιδικές χαρές. Μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες.

Ο κίνδυνος για τα παιδιά δεν είναι τόσο το ότι τα δαγκώνουν οι αρουραίοι, εξηγεί ο ειδικός σε θέματα υγείας.

Αλλά οι ασθένειες μπορούν να μεταδοθούν μέσω μικρών ρωγμών ή πληγών στα χέρια, αν τα παιδιά έρθουν σε επαφή με τα περιττώματα ενώ παίζουν, για παράδειγμα.

Πυρετός και συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη μπορεί να είναι το αποτέλεσμα.

Το κύριο hotspot των αρουραίων στην πόλη είναι το νησί Schütt.

“Ξανά και ξανά, οι αρουραίοι (“rattus norvegicus”) εμφανίζονται στην περιοχή της πόλης σε μέρη όπου βρίσκουν πλούσια τροφή λόγω της χωρικής εγγύτητας με τον άνθρωπο”, αναφέρεται επίσης σε δελτίο Τύπου της πόλης.

“Αποτελούν έτσι τη λεγόμενη σταθερή δεξαμενή για παθογόνους μικροοργανισμούς κάθε είδους”. Τα τρωκτικά έχουν πλέον συνηθίσει τους ανθρώπους, αναφέρεται.

Για το λόγο αυτό, υπάρχει επίσης απαγόρευση της σίτισης περιστεριών και υδρόβιων πτηνών στη Νυρεμβέργη, επειδή το φαγητό που περισσεύει προσελκύει με τη σειρά του αρουραίους.

Η παράβαση μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο έως και 2.500 ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης