Ημέρες ελευθερίας στη Βαυαρία: Καταργείται το 2G-3G!

Ουσιαστικές χαλαρώσεις μέτρων στη Βαυαρία από την Κυριακή! Το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας αποφάσισε πώς θα προχωρήσει με τα μέτρα από την ερχόμενη Κυριακή: Όπως αναμενόταν, οι περισσότεροι περιορισμοί, όπως 2G και 3G, θα καταργηθούν λόγω του τροποποιημένου ομοσπονδιακού νόμου. Μόνο σε λίγους τομείς οι μάσκες θα συνεχίσουν να είναι υποχρεωτικές.

Στη Βαυαρία, τα περισσότερα μέτρα θα λήξουν την ερχόμενη Κυριακή. Οι άνθρωποι δεν θα χρειάζονται πλέον αποδεικτικά 2G ή 3G για να επισκεφθούν ή να χρησιμοποιήσουν ορισμένους τομείς.

Η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα σχολεία τελειώνει επίσης – από την ερχόμενη Δευτέρα, κανένας μαθητής στην Βαυαρία δεν θα πρέπει πλέον να φορά μάσκα.

Όπως ανακοινώθηκε, η κυβέρνηση της Βαυαρίας απέφυγε έτσι να ανοίξει το δρόμο για μια λεγόμενη ρύθμιση hotspot για ορισμένες περιοχές ή για ολόκληρη τη Βαυαρία. Ένας τέτοιος κανόνας hotspot δεν ενδείκνυται επί του παρόντος, τόνισε ο Herrmann.

Μόνο ένα αντίστοιχο ψήφισμα του Landtag θα καταστήσει ακόμη πιο εκτεταμένα μέτρα δυνατά σε εθνικό επίπεδο από τις 3 Απριλίου – όπως οι περιορισμοί 2G, 3G ή χωρητικότητας για ορισμένες εκδηλώσεις.

“Βασική προστασία” από τις 3 Απριλίου: Εν μέρει υποχρεωτικές μάσκες στη Βαυαρία

Ωστόσο, δεν θα καταργηθούν όλα τα μέτρα. Όπως εξήγησε ο Herrmann, η “βασική προστασία” θα συνεχίσει να ισχύει στη Βαυαρία από την ερχόμενη Δευτέρα.

Με τον τρόπο αυτό, το κρατίδιο κάνει πλήρη χρήση όλων των δυνατοτήτων που αφήνει ο ομοσπονδιακός νόμος για την προστασία από τις λοιμώξεις, ο οποίος τροποποιήθηκε από την κυβένηση του Βερολίνου.

Κατά συνέπεια, συγκεκριμένα, η υποχρέωση μάσκας FFP2 παραμένει στη Βαυαρία για τις δημόσιες μεταφορές και σε “ιδρύματα με ευπαθείς ομάδες ατόμων”.

Ως παραδείγματα για την τελευταία κατηγορία, ο Herrmann ανέφερε, μεταξύ άλλων, ιατρεία, νοσοκομεία, υπηρεσίες εξωτερικής περίθαλψης, καθώς και καταφύγια αστέγων και προσφύγων.

Herrmann: Συνέχιση των τεστ κορωνοϊού σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς στη Βαυαρία

Τα υποχρεωτικά τεστ στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς θα παραμείνουν επίσης σε ισχύ στη Βαυαρία προς το παρόν. Ο Herrmann δήλωσε ότι θα επιτευχθεί εγκαίρως συμφωνία για το πώς θα προχωρήσει αυτό και μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Ο υπουργός Παιδείας, Michael Piazolo, δήλωσε ότι είναι υπέρ της συνέχισης των τεστ στα σχολεία και μετά τις διακοπές του Πάσχα. Η πρώτη σχολική ημέρα μετά τις διακοπές του Πάσχα στη Βαυαρία είναι φέτος στις 25 Απριλίου.

Οι επισκέπτες και οι υπάλληλοι των ιδρυμάτων ευπαθών ομάδων πρέπει επίσης να συνεχίσουν να υποβάλονται σε τεστ. Σύμφωνα με τον Herrmann, οι επισκέπτες χρειάζονται ένα καθημερινό αρνητικό rapid τεστ.

Οι εμβολιασμένοι και αναρρώσαντες εργαζόμενοι χρειάζεται να υποβάλονται σε τεστ μόνο δύο φορές την εβδομάδα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι καθημερινά.

Οι μάσκες εσωτερικού χώρου και οι αποστάσεις δεν είναι πλέον υποχρεωτικές στη Βαυαρία

Από την άλλη πλευρά, άλλες απαιτήσεις που ήταν προηγουμένως υποχρεωτικές, θα γίνουν προαιρετικά μέτρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Herrmann μίλησε για έναν “χαρακτήρα σύστασης” – και ανέφερε τις ελάχιστες αποστάσεις καθώς και τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Πρόκειται για ένα “απλό μέσο” προστασίας από τις λοιμώξεις.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.