Περισσότερα κομμένα δάχτυλα λόγω της ενεργειακής κρίσης

Ο αριθμός των κομμένων “πριονισμένων” δακτύλων αυξήθηκε απότομα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λειψίας. Ένας χειρουργός αποκαλύπτει τον λόγο.

Οι ιδιοκτήτες των δώδεκα κομμένων δακτύλων που χρειάστηκε να επανακολληθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λειψίας (UKL) τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν εμπειρία από μια τέτοια στιγμή.

“Ο αριθμός των κομμένων δακτύλων που προκλήθηκαν από το πριόνισμα καυσόξυλων αυξήθηκε απότομα τον περασμένο Δεκέμβριο”, ανέφερε η κλινική σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Πανεπιστημιακό νοσοκομείο: το φυσιολογικό είναι μονοψήφιος αριθμός περιπτώσεων – ανά έτος

“Δώδεκα ασθενείς με πριονισμένα (κομμένα) δάχτυλα σε μόλις τρεις εβδομάδες, αυτό είναι ήδη μια τεράστια αύξηση”, δήλωσε εκπρόσωπος της κλινικής στο t-online την Παρασκευή.

Το φυσιολογικό είναι ένας αριθμός περιπτώσεων “σε χαμηλό μονοψήφιο αριθμό – ανά έτος”, είπε.

Μια άλλη λεπτομέρεια είναι αξιοσημείωτη: “Ήταν αποκλειστικά άνδρες στην ηλικιακή ομάδα 50+, συχνά οικογενειάρχες με σπίτι, που πραγματικά ξέρουν τι κάνουν, αλλά κυρίως υπέστησαν σοβαρό τραυματισμό στο χέρι από απροσεξία”, ανέφερε ο χειρουργός χεριών του UKL Stefan Langer.

“Οι περισσότεροι από αυτούς το αντιμετώπισαν με ψυχραιμία”, είπε ο γιατρός. Είχαν πλήρη επίγνωση ότι ήταν δικό τους λάθος και ότι είχαν χρησιμοποιήσει τα εργαλεία με ακατάλληλο τρόπο.

Οι ασθενείς εργάζονταν με ηλεκτρικά πριόνια και σε μία περίπτωση με τσεκούρι όταν συνέβη το ατύχημα.

Ο Langer, ο οποίος φυσικά γνωρίζει τους ασθενείς, εξηγεί την αύξηση λέγοντας ότι λόγω της ενεργειακής κρίσης και των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου, πολλοί κόβουν περισσότερα ξύλα για να εξοικονομήσουν το κόστος θέρμανσης χρησιμοποιώντας τα δικά τους τζάκια.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.