Γερμανία-Προσοχή σε γονείς: Άγνωστοι δελεάζουν παιδιά με γλυκά

Είναι ο εφιάλτης κάθε γονέα: το παιδί του απαγάγεται. Στη Νυρεμβέργη, άνδρες προσπαθούν να παρασύρουν παιδιά δημοτικού σε αυτοκίνητα…

Στη συνοικία Ζίγκελσταϊν της Νυρεμβέργης, ο φόβος κυριαρχεί. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Nürnberger Nachrichten”, άγνωστοι φέρονται να προσέγγισαν μαθητές δημοτικού σχολείου και προσπάθησαν να τους παρασύρουν σε αυτοκίνητα με γλυκά.

Η Janine Mendel είναι εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης Κεντρικής Φραγκονίας.

Όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα “Nürnberger Nachrichten”, εξήγησε ότι επί του παρόντος υπάρχουν δύο συγκεκριμένες απόπειρες:

Στις 16 Ιανουαρίου γύρω στη 1 μ.μ., σύμφωνα με το εν λόγω παιδί, υπήρξε επίθεση από άγνωστο άνδρα στη γωνία της Weißenoher Straße και της Ermreuther Straße: Ο άντρας ρώτησε το παιδί αν ήθελε να το μεταφέρει. Και του πρόσφερε γλυκά.

Σε μία περίπτωση υπάρχει περιγραφή του άγνωστου άνδρα

Το παιδί αρνήθηκε. Το ίδιο ισχύει και για τη δεύτερη περίπτωση: Στις 25 Ιανουαρίου, ένας άνδρας φέρεται να προσπάθησε να παρασύρει ένα παιδί στο αυτοκίνητό του με γλυκά. Σύμφωνα με την αστυνομία, το παιδί εκμυστηρεύτηκε στους γονείς, οπότε άρχισαν οι έρευνες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Nürnberger Nachrichten”, οι περιγραφές των δραστών διαφέρουν και η αστυνομία αξιολογεί επί του παρόντος υλικό, συμπεριλαμβανομένων των βιντεοσκοπήσεων.

Στη δεύτερη περίπτωση στις 25 Ιανουαρίου, το παιδί ήταν σε θέση να περιγράψει το άγνωστο άτομο: ύψους περίπου 1,80 μέτρων, με μουστάκι, φορούσε σκούρο φούτερ με κουκούλα και σκούρο τζιν.

Στις αρχές Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για τους γονείς στο δημοτικό σχολείο Ziegelstein. Και η αστυνομία εντείνει τις περιπολίες της.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.