Οι απαντήσεις είναι υποχρεωτικές: Μικροαπογραφή 2023 στη Βαυαρία

Η “Μικροαπογραφή 2023” ξεκινά στη Βαυαρία. 60.000 νοικοκυριά θα ερωτηθούν σχετικά με την εκπαίδευση, το επάγγελμα, την οικογένεια, το εισόδημα και τη στέγαση. Οι πληροφορίες είναι υποχρεωτικές.

Η “μεγαλύτερη ετήσια έρευνα νοικοκυριών” ξεκινά στη Βαυαρία

Για τη “Μικροαπογραφή 2023” θα ερωτηθούν άτομα σε 60.000 νοικοκυριά. Σύμφωνα με την Κρατική Στατιστική Υπηρεσία, τα εν λόγω νοικοκυριά θα επιλεγούν τυχαία.

Η έρευνα διεξάγεται ήδη εδώ και 66 χρόνια σε όλη τη Γερμανία. Το ένα τοις εκατό του πληθυσμού ερωτάται για την εκπαίδευση, το επάγγελμα, την οικογένεια, το νοικοκυριό και το εισόδημα από εκπαιδευμένους.

Μικροαπογραφή 2023 στη Βαυαρία: η ενημέρωση είναι υποχρεωτική για όλους

Τα νοικοκυριά επιλέγονται με ένα μαθηματικό τυχαίο σύστημα.

“Σύμφωνα με τον νόμο περί μικροαπογραφής, το περίπου ένα τοις εκατό των τυχαία επιλεγμένων νοικοκυριών στη Βαυαρία υποχρεούται να παρέχει πληροφορίες για την πλειονότητα των ερωτήσεων”, ενημερώνει η αρχή.

Συνεπώς, τα νοικοκυριά είναι υποχρεωμένα να απαντήσουν στις ερωτήσεις. Στη Βαυαρία, όσοι αρνούνται να απαντήσουν αντιμετωπίζουν πρόστιμο μετά από αρκετές υπενθυμίσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι ειδοποιούνται εκ των προτέρων μέσω ταχυδρομείου για τη συμμετοχή τους. Αυτό τους ενημερώνει, μαζί με μια προτεινόμενη ημερομηνία για συνέντευξη.

Μικροαπογραφή 2023: Εστίαση στην ασφάλιση υγείας

Οι εκπαιδευμένοι είναι επιφορτισμένοι με την υποβολή ερωτήσεων σχετικά με την οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Κάθε χρόνο η απογραφή έχει διαφορετική εστίαση. Το 2023, το επίκεντρο είναι η ασφάλιση υγείας.

Η μικροαπογραφή περιλαμβάνει ταυτόχρονα τέσσερις έρευνες.

“Πρώτον, το πραγματικό βασικό πρόγραμμα μικροαπογραφής. Δεύτερον, η έρευνα εργατικού δυναμικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθούν, ως τρίτο και τέταρτο στοιχείο, οι στατιστικές της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για το εισόδημα και τις συνθήκες διαβίωσης και η έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χρήση των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών στα ιδιωτικά νοικοκυριά”.

Κατά συνέπεια, οι ερωτηθέντες χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες. Κάθε ομάδα θα λάβει διαφορετικό ερωτηματολόγιο. Οι έρευνες στη Βαυαρία ξεκινούν αυτές τις ημέρες και θα συνεχιστούν μέχρι τον Δεκέμβριο.

Τα αποτελέσματα αποτελούν σημαντική βάση για τον σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων με βάση τις ανάγκες στη δημόσια διοίκηση, την οικονομία και την κοινωνία.

Οι στατιστικές αποτελούν επίσης σημαντική πηγή δεδομένων για την επιστήμη. Αποφασίζουν, για παράδειγμα, πόσα χρήματα λαμβάνει η Γερμανία από τα διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.