Πρωθυπουργός σε γερμανικό κρατίδιο θέλει έντομα στα φαγητά

Δοκιμασία θάρρους ή φαγητό κατάλληλο για τον πληθυσμό; Αν ο Winfried Kretschmann (Πρωθυπουργός Βάδης Βυρτεμβέργης) κάνει ό,τι θέλει, τα ανατριχιαστικά ερπετά θα πρέπει να καταλήγουν στο πιάτο μας πιο συχνά…

Τα σκουλήκια, οι ακρίδες και οι γρύλοι θα πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον εφοδιασμό της κοινωνίας με τρόφιμα στο μέλλον, κατά την άποψη του Πρωθυπουργού της Βάδης-Βυρτεμβέργης Winfried Kretschmann.

“Από τη σκοπιά του θέματος, αυτό είναι οπωσδήποτε αναγκαίο”, δήλωσε ο πολιτικός των Πρασίνων στη Στουτγάρδη.

“Θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη σίτιση της ανθρωπότητας στο μέλλον”.

Είπε ότι ήταν ένας “λογικός τρόπος” που είχε οικολογικό νόημα για να πάρουμε πρωτεΐνες. Κατά την άποψή του, ένα πρώτο βήμα θα ήταν η παραγωγή ζωοτροφών από έντομα.

Ο Kretschmann έχει ήδη δοκιμάσει έντομα

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης, ωστόσο, προειδοποίησε για τους υψηλούς πολιτιστικούς φραγμούς στην Ευρώπη όσον αφορά την κατανάλωση εντόμων.

Η απροθυμία αυτή δεν πρέπει να υποτιμάται, αλλά ο δρόμος πρέπει να ακολουθηθεί.

Ο ίδιος είχε ήδη δοκιμάσει έντομα, ανέφερε ο Kretschmann – σε μια γιορτή στην κρατική αντιπροσωπεία της Βάδης-Βυρτεμβέργης στο Βερολίνο.

Δεν μπορούσε να θυμηθεί τι ακριβώς είχε φάει – δεν ήταν μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία, αλλά δεν είχε κακή γεύση, είπε στο dpa.

Από την Τρίτη και μετά, τα έντομα μπορούν να χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα.

Τότε τίθεται σε ισχύ ένας νέος νόμος της ΕΕ, σύμφωνα με τον οποίο τα έντομα, γνωστά και ως γρύλοι, μπορούν να καταψύχονται, να αποξηραίνονται ή να χρησιμοποιούνται ως σκόνη.

Δύο ημέρες αργότερα, αυτό θα ισχύει και για τις προνύμφες του σκαθαριού της μούχλας των σιτηρών. Παρόμοιοι κανόνες υπάρχουν ήδη για τις μεταναστευτικές ακρίδες και τις προνύμφες του αλευρόσκαμπου.

2.100 βρώσιμα είδη εντόμων

Τα έντομα θεωρούνται θρεπτικά και πλούσια σε πρωτεΐνες και αποτελούν μέρος της κοινής κουζίνας σε πολλές χώρες.

Μπορούν επίσης να συμβάλουν σε μια βιώσιμη διατροφή, καθώς μπορούν να καλλιεργηθούν με σχετικά αποδοτικό τρόπο.

Παγκοσμίως, ο αριθμός των ανθρώπων που τρώνε τακτικά έντομα υπολογίζεται σε περίπου δύο δισεκατομμύρια.

Και η επιλογή φαίνεται μεγάλη, όπως γράφει το περιοδικό “National Geographic”: Σύμφωνα με αυτό, υπάρχουν περισσότερα από 2.100 είδη εντόμων σε όλο τον κόσμο που θεωρούνται βρώσιμα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης