Σειρά σοβαρών καταιγίδων αναμένεται στη Νότια Γερμανία

Η Βαυαρία πρόκειται να αντιμετωπίσει ένα εξαιρετικά θυελλώδες δεύτερο μισό της εβδομάδας. Το βαρομετρικό χαμηλό “Xandra” θα ακολουθήσει η “Ylenia” με ισχυρό τυφώνα την Πέμπτη. Όλο και περισσότερο γίνεται εμφανές: Αυτό που αντιμετωπίζουμε δεν είναι μια απλή χειμερινή κακοκαιρία.

Οι θυελλώδεις άνεμοι είναι πιθανό να σαρώσουν τη Βαυαρία και άλλες περιοχές της Γερμανίας τις επόμενες ημέρες.

Με αφορμή τις ασυνήθιστα μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές πάνω από τον δυτικό Ατλαντικό, σχηματίστηκε στην ανώτερη ατμόσφαιρα μια ζώνη με ισχυρούς δυτικούς ανέμους. Είναι θέμα χρόνου η κακοκαιρία να πλήξει και τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη.

Ο βαρομετρικό χαμηλό “Xandra” κάνει την αρχή. Θα φέρει στη Γερμανία μια πολύ θυελλώδη Τετάρτη, στη Βαυαρία ο άνεμος θα ενισχυθεί ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό της ημέρας και μπορεί να οδηγήσει σε ριπές ανέμου ταχύτητας 62 έως 70 km/h, ειδικά στη δυτική Φραγκονία. Σύμφωνα με τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, επηρεάζεται επίσης το Άνω Παλατινάτο.

Ωστόσο, η “Xandra” είναι μόνο η αρχή. Το κύριο πρόβλημα εκτείνεται έως και την Πέμπτη, όταν η “Ylenia” κινηθεί από τον Ατλαντικό προς τη Βόρεια Θάλασσα και στη συνέχεια προς τη νότια Σουηδία.

Ο πυρήνας είναι σχετικά μακριά. Όμως το πεδίο είναι τεράστιο, καλύπτοντας σχεδόν όλη τη δυτική και αργότερα την κεντρική Ευρώπη. Έτσι, ο ισχυρός άνεμος στη Βαυαρία θα προχωρήσει σε κακοκαιρία την Πέμπτη.

Είναι πιθανό να υποβαθμίσει τις προηγούμενες αυτού του χειμώνα σε ακίνδυνες “μικρές καταιγίδες”.

Οι βόρειοι πρόποδες των Άλπεων επηρεάζονται ιδιαίτερα

Σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά μοντέλα, αναμένονται ριπές ανέμων ταχύτητας 90 έως 110 km/h. Πραγματικοί θυελλώδεις άνεμοι, δηλαδή 117 km/h και άνω, δεν μπορούν να αποκλειστούν για περιοχές ιδιαίτερα επιρρεπείς σε κακοκαιρία, όπως οι βόρειοι πρόποδες των Άλπεων (μέχρι την περιοχή του Μονάχου).

Μια εκδρομή στα βουνά δεν συνιστάται αυτή την ημέρα: Εδώ, ο άνεμος θα φτάσει τα 100 έως 130 km/h στις εκτεθειμένες κορυφογραμμές.

Μετά από μια σύντομη περίοδο ηρεμίας, το επόμενο σύστημα βαρομετρικών χαμηλών θα πλήξει την Κεντρική Ευρώπη το απόγευμα της Παρασκευής. Και πάλι απειλούν θυελλώδεις άνεμοι, και στη Βαυαρία, ιδίως κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Σάββατο. Το αν αυτοί θα φτάσουν το μέγεθος της “Ylenia” είναι ακόμη αβέβαιο προς το παρόν.

Το βέβαιο είναι ότι δεν θα είναι η τελευταία περίοδος αυτής της σχεδόν πρωτοφανούς σειράς κακοκαιρίας.

Δεδομένου ότι το δεύτερο μισό αυτής της εβδομάδας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ο αέρας θα είναι σχετικά ήπιος, η ύπαιθρος θα σας προσκαλέσει με καιρό για εκδρομές.

Επομένως, όλοι πρέπει να επιλέξουν προσεκτικά τη διαδρομή και τον προορισμό τους. Οι δενδροστοιχίες και τα δάση θα πρέπει να αποφεύγονται λόγω των κλαδιών ή ακόμη και των δέντρων που ίσως πέσουν, όπως και οι περιοχές κατοικιών όπου τα κεραμίδια μπορούν να αποκολληθούν και οι σαθρές σκαλωσιές να πέσουν.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.