Τα Covid-μέτρα στη Βαυαρία λήγουν το Σαββατοκύριακο

Η Βαυαρία δεν θα μετατραπεί τελικά σε hotspot, επομένως τα μέτρα κατά της πανδημίας στο κρατίδιο θα λήξουν σε μεγάλο βαθμό το Σαββατοκύριακο.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου απέχει από το να κηρύξει ολόκληρη τη Βαυαρία ή ακόμη και μεμονωμένες περιοχές ως hotspot, όπως ανακοίνωσε ο Florian Herrmann, επικεφαλής της καγκελαρίας, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ωστόσο, αυτή θα ήταν η μόνη δυνατότητα να συνεχιστεί, για παράδειγμα, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Από τις 3 Απριλίου, οι μάσκες FFP2 θα είναι υποχρεωτικές μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα ιατρεία, στα νοσοκομεία, στους οίκους ευγηρίας, στα καταλύματα προσφύγων και σε παρόμοιες “ευπαθείς εγκαταστάσεις”.

Οπουδήποτε αλλού δεν θα ισχύει: για παράδειγμα στο λιανικό εμπόριο, στις εγκαταστάσεις αναψυχής κάθε είδους, αλλά και σε όλα τα σχολεία.

Επιπλέον, δεν θα ισχύουν πλέον κανονισμοί πρόσβασης 2G ή 3G – ακόμη και οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής χωρίς έλεγχο.

Μόνο σε κλινικές, γηροκομεία και οίκους ευγηρίας οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλονται σε καθημερινά ή τακτικά τεστ.

Τα τεστ θα συνεχιστούν επίσης στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, αρχικά μέχρι το Πάσχα – το τι θα γίνει μετά από αυτό θα αποφασιστεί αργότερα.

“Συνιστούμε βασικά πράγματα όπως η τήρηση ελάχιστης απόστασης και τις μάσκες σε εσωτερικούς χώρους”, δήλωσε ο Herrmann. Αυτά είναι απλά μέσα για να προστατεύσει κανείς τον εαυτό του αλλά και τους άλλους.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.