Τελείωσε η πανδημία του κορωνοϊού στη Γερμανία;

Καθώς μεγάλο μέρος της Γερμανίας αίρει -ή ετοιμάζεται να άρει- τα τελευταία εναπομείναντα μέτρα Covid-19, οι μονάδες εντατικής θεραπείας λένε ότι οι εισαγωγές Covid-19 δεν επιβαρύνουν πλέον το σύστημα.

Παρά τον δύσκολο χειμώνα με έξαρση των λοιμώξεων του αναπνευστικού, οι μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γερμανία λένε ότι οι εισαγωγές με το Covid-19 έχουν μειωθεί σχεδόν στο μισό.

Ο αριθμός των περιστατικών που πρέπει να αντιμετωπιστούν στη ΜΕΘ έχει μειωθεί σε 800 από 1.500 στις αρχές του μήνα.

“Η Corona δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα στις μονάδες εντατικής θεραπείας”, δήλωσε στο Γερμανικό Εκδοτικό Δίκτυο ο Gernot Marx, αντιπρόεδρος της Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης Εντατικής Θεραπείας και Επείγουσας Ιατρικής.

“Προς το παρόν, δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε καθημερινά πώς θα εξακολουθήσουμε να εξασφαλίζουμε τη φροντίδα των ασθενών, αλλά πώς θα λειτουργήσουμε πραγματικά μια υπηρεσία που μπορεί να βοηθήσει”.

Ο Marx δήλωσε ότι η πτώση τους επέτρεψε να προλάβουν πολλές αναβληθείσες χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο αριθμός των ασθενών εργαζομένων στα νοσοκομεία μειώνεται επίσης, συμβάλλοντας στην ανακούφιση της πίεσης στο προσωπικό.

Η χαλάρωση της πίεσης στα νοσοκομεία συσχετίζεται με την εκτίμηση του διακεκριμένου ιολόγου και επικεφαλής του τμήματος ιολογίας στο Charite του Βερολίνου – Christian Drosten – ο οποίος δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι η πανδημία ήταν κοντά στο τέλος της, με το χειμερινό κύμα να είναι ενδημικό.

Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων βρίσκονται τώρα εν μέσω της άρσης των τελευταίων περιορισμών της χώρας που σχετίζονται με την πανδημία.

Οι δωρεάν εξετάσεις αντιγόνου Covid-19 για τους περισσότερους ανθρώπους, με εξαιρέσεις για το ιατρικό προσωπικό, έληξαν πρόσφατα.

Έξι ομόσπονδα κρατίδια – η Βαυαρία, η Βάδη-Βυρτεμβέργη, η Έσση, η Θουριγγία, η Κάτω Σαξονία και το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν – έθεσαν τέλος στις υποχρεωτικές περιόδους απομόνωσης για άτομα που βρέθηκαν θετικά στο Covid-19.

Η Βαυαρία, η Σαξονία-Άνχαλτ και το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν τερμάτισαν την απαίτηση να φορούν μάσκες FFP2 στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ το Βερολίνο, το Βρανδεμβούργο, η Σαξονία, η Θουριγγία και το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία θα ακολουθήσουν το παράδειγμα στις 2 Φεβρουαρίου.

Την ίδια στιγμή, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα καταργήσει επίσης την απαίτηση για χρήση μάσκας στα τρένα μεγάλων αποστάσεων.

Ο υπουργός Εργασίας Hubertus Heil δηλώνει ότι σκοπεύει επίσης να εξαιρέσει τους χώρους εργασίας – εκτός από τους ιατρικούς χώρους – από την υποχρέωση χρήσης μάσκας.

Η Βαυαρία και η Βάδη-Βυρτεμβέργη θα τερματίσουν επίσης την υποχρέωση των ασθενών να φορούν μάσκα στα ιατρεία.

Αυτή είναι μια απαίτηση που, μέχρι στιγμής, θα παραμείνει σε ισχύ σε όλα τα υπόλοιπα κρατίδια.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach έχει επίσης δηλώσει ότι πιστεύει ότι αυτή η απαίτηση πρέπει να παραμείνει.

Ωστόσο, ορισμένοι δημόσιοι ασφαλιστές υγείας και γενικοί ιατροί ζητούν να τερματιστεί σε εθνικό επίπεδο η υποχρέωση για τη χρήση μάσκας στα ιατρεία.

“Η κατάσταση της πανδημίας έχει τελειώσει”, δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Ιατρών Νόμιμης Υγείας (KBV) Andreas Gassen στο δίκτυο RND.

“Οι ασθενείς υψηλού κινδύνου δεν αντιμετωπίζονται σε όλα τα ιατρεία. Θα πρέπει γενικά να αφεθεί στους συναδέλφους ιατρούς να αποφασίσουν αν θέλουν να απαιτούν μάσκες στα ιατρεία τους”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης