Βαυαρία: Τερματισμός περιορισμών επαφής και χαλάρωση σε πολλούς τομείς

Την Τρίτη, 15.02.2022, το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας συζήτησε εκ νέου σχετικά με τα μέτρα και αποφάσισε μια νέα πορεία για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Το ισχύον καθεστώς λόγω της πανδημίας παρατάθηκε στη Βαυαρία μέχρι τις 19 Μαρτίου. Συνοψίσαμε το περιεχόμενό του για εσάς.

Άρση των περιορισμών επαφής στη Βαυαρία

Προηγουμένως, ίσχυε μέγιστο όριο 10 ατόμων στις ιδιωτικές συναντήσεις. Όλοι έπρεπε να είναι είτε εμβολιασμένοι είτε αναρρώσαντες.

Από τη στιγμή που προσκαλούνταν ανεμβολίαστοι επισκέπτες, ένα νοικοκυριό επιτρεπόταν να συναντηθεί μόνο με δύο άλλα άτομα. Τα παιδιά και οι έφηβοι εξαιρούνταν από αυτόν τον κανονισμό. Τώρα οι περιορισμοί επαφής καταργούνται εντελώς.

Βήμα προς βήμα σχέδιο στη Βαυαρία

Ουσιαστικά, σε όλους τους τομείς όπου ίσχυε ο κανονισμός 2G plus, πρόκειται τώρα να εφαρμοστεί ο κανονισμός 2G. Αυτό ισχύει, για παράδειγμα, στους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους και στις εμπορικές εκθέσεις.

Σε όλους τους τομείς όπου ισχύει σήμερα ο κανονισμός 2G, θα εφαρμοστεί ο κανονισμός 3G.

Για παράδειγμα, στο γυμναστήριο ή σε εστιατόρια. Στον πανεπιστημιακό και εκπαιδευτικό τομέα, το 3G θα εφαρμόζεται επίσης στο μέλλον.

Οι προαναφερθείσες χαλαρώσεις ισχύουν από σήμερα Πέμπτη 17.02.2022, εκτός από τη ρύθμιση 3G στην εστίαση.

Αυτό αναμένεται να εφαρμοστεί σύντομα, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιες αλλαγές έρχονται για τα παιδιά στη Βαυαρία

Οι ανήλικοι μαθητές που υποβάλλονται σε τεστ στα σχολεία θα έχουν αυτομάτως πιστοποιητικά τεστ για τους τομείς στους οποίους πρέπει να προσκομίζουν τεστ.

Κλαμπ & ντίσκο στη Βαυαρία

Θα επιτραπεί η επαναλειτουργία των κλαμπ και των ντίσκο. Ωστόσο, όχι ακόμα αυτή την εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder θέλει να το εφαρμόσει αυτό ομοιόμορφα μαζί με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Αυτό πιθανόν πρόκειται να πραγματοποιηθεί μετά τις Απόκριες και θα εφαρμοστεί ο κανονισμός 2G plus.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.