Υπουργός θέλει έλεγχο καταλληλότητας για οδηγούς άνω των 75

Θα πρέπει οι οδηγοί άνω των 75 ετών να υποβάλλονται σύντομα σε έλεγχο καταλληλότητας; Ναι – τουλάχιστον αυτό πιστεύει ο υπουργός Μεταφορών της Βάδης-Βυρτεμβέργης Winfried Hermann.

Ο υπουργός Μεταφορών Winfried Hermann (Πράσινοι) τάχθηκε υπέρ ενός εθελοντικού ελέγχου καταλληλότητας για τους οδηγούς άνω των 75 ετών.

Από αυτή την ηλικία και μετά, ο αριθμός των σοβαρών και θανατηφόρων ατυχημάτων αυξάνεται, δήλωσε την Τρίτη στη Στουτγάρδη στο περιθώριο της παρουσίασης του απολογισμού των τροχαίων ατυχημάτων.

Διαβάστε σχετικά στο GRland

Δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις λόγω ηλικίας, είπε. Θα ήταν όμως χρήσιμο οι ηλικιωμένοι να εξεταστούν, να κάνουν ένα ή περισσότερα μαθήματα οδήγησης ή να ζητήσουν συμβουλές από γιατρό.

Δεν πιστεύει πολύ σε μια γενική απαγόρευση και βασίζεται στην κατανόηση.

“Είναι τρελό το γεγονός ότι μπορείς να πάρεις άδεια οδήγησης στα 18 σου, να είσαι νέος και υγιής και να ισχύει μέχρι να πεθάνεις”, δήλωσε ο Hermann.

“Αυτή είναι μια προβληματική κατάσταση”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.