2023: Ποια είναι τα πιο δημοφιλή Hochschule στη Γερμανία;

Τα καλύτερα Hochschule της Γερμανίας καταγράφηκαν σε μια κατάταξη. Μία ανώτατη σχολή (Hochschule) από τη Φραγκονία (Βαυαρία) κατέλαβε την πρώτη θέση. Δύο ακόμη από τη Βαυαρία βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα.

Η πύλη StudyCheck ανακοίνωσε το “StudyCheck Award 2023”. Η βάση για την ετήσια βράβευση είναι οι αξιολογήσεις που υποβάλλουν οι μαθητές στην πύλη.

Για φέτος, σύμφωνα με δελτίο τύπου, περίπου 80.000 αξιολογήσεις αποτελούν τη βάση, οι οποίες δημοσιεύθηκαν μόνο μετά από προσεκτική εξέταση.

Ο καθοριστικός παράγοντας για την τοποθέτηση των ανώτατων σχολών (Hochschule) είναι η λεγόμενη τιμή βαθμολογίας, η οποία αποτελείται από τις βαθμολογίες αστέρων και το ποσοστό συστάσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμπεριληφθεί ένα Hochschule στην κατάταξη είναι ένας ελάχιστος αριθμός αξιολογήσεων.

Το Hochschule στο Hof της Φραγκονίας βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης για το έτος 2023. Πέτυχε βαθμολογία 9,16 στους 10 βαθμούς.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ο αριθμός των αξιολογήσεων πέρυσι δεν ήταν καν αρκετός για να προκριθεί στην κατάταξη – ακόμα πιο αξιοσημείωτη είναι η πρώτη θέση φέτος.

Με 9,03 βαθμούς, ένα άλλο βαυαρικό Hochschule βρίσκεται επίσης στην πρώτη πεντάδα: Το KU Eichstätt-Ingolstadt.

Το Hochschule έλαβε συνολικά περίπου 270 αξιολογήσεις στην πύλη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σχολείου, βρίσκεται πλέον στην πρώτη δεκάδα για πέμπτη συνεχή φορά.

“Ως εκπρόσωποι, είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό το βραβείο. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να χρησιμεύσει ως κίνητρο για όλους μας να μην επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας και να διασφαλίσουμε σε όλες τις ομάδες κατάστασης ότι το KU θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στη δημοτικότητά του μεταξύ των μαθητών του”, λέει η Marian Langer, πρόεδρος της Φοιτητικής Συνέλευσης, σχολιάζοντας το τελευταίο βραβείο.

Τρίτο βαυαρικό πανεπιστήμιο στην πρώτη δεκάδα

Ένα τρίτο βαυαρικό Hochschule βρίσκεται επίσης στην πρώτη δεκάδα των πιο δημοφιλών Hochschule της Γερμανίας: το Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg (OTH Regensburg) συγκεντρώνει βαθμολογία 8,90.

Τα στοιχεία βασίζονται σε συνολικά 427 έρευνες φοιτητών. Τα δεδομένα προέρχονται από συνολικά 427 αξιολογήσεις.

Σύμφωνα με το StudyCheck, το OTH είναι “ένα από τα μεγαλύτερα Hochschule εφαρμοσμένων επιστημών στη Βαυαρία και προσφέρει περισσότερα από 50 προγράμματα σπουδών”.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.