Ακυρώθηκε η διακομιδή 3χρονου στη Γερμανία λόγω ανεμβολίαστων γονέων

Ακυρώθηκε η μεταφορά 3χρονου παιδιού από την Κύπρο σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία λόγω των ανεμβολίαστων γονέων του.

Το 3χρονο παιδί θα διακομιζόταν σήμερα με air ambulance, αλλά το γερμανικό νοσοκομείο ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου ότι δεν θα δεχόταν το παιδί εξαιτίας του ότι δεν είναι εμβολιασμένοι οι γονείς του.

Όπως αναφέρει το SigmaLive, το Υπουργείο Υγείας επικοινώνησε και με άλλα ιατρικά κέντρα του εξωτερικού όπως το Ισραήλ, αλλά ούτε εκεί δέχθηκαν το παιδί.

Έγιναν προσπάθειες να συνοδευτεί το παιδί από τρίτο πρόσωπο, κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό, καθώς μαζί του πρέπει να είναι ένας εκ των γονέων του

Πάντως, μετά την εξέλιξη, οι γονείς αποφάσισαν εκ των υστέρων να εμβολιαστούν, αλλά και πάλι πρέπει να περάσει το χρονικό περιθώριο των 6 εβδομάδων.

Το παιδί πάσχει από σοβαρή καρδιοπάθεια και νοσηλεύεται στο Μακάριο Νοσοκομείο, ενώ το Υπουργείο Υγείας προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα.

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντελας είπε, ότι το κράτος έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο παιδί να χειρουργηθεί στην Γερμανία, ωστόσο το νοσοκομείο δεν δέχεται τους γονείς του επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Η Κύπρος, είπε, είναι υποχρεωμένη να σέβεται τα μέτρα που επιβάλλει κάθε χώρα.

Με την άρνηση τους, να εμβολιαστούν, τόνισε, οι γονείς στερούν την θεραπεία από το παιδί τους, που την έχει τόσο ανάγκη.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.