Το “Cash stuffing” γίνεται viral στο Tik Tok: Τι σημαίνει η νέα τάση;

Μια νέα τάση κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο Tiktok: Εκατοντάδες άνθρωποι δείχνουν πώς ελέγχουν τα οικονομικά τους – με πολλά μετρητά, από όλα τα πράγματα. Τι κρύβεται πίσω από τη μέθοδο “cash stuffing” και αν έχει πραγματικά νόημα.

Η επιθυμία για οικονομική ασφάλεια εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντική για τους νέους.

Σχεδόν όλοι οι νέοι που συμμετείχαν στην έρευνα, δηλαδή το 99%, συμφώνησαν πλήρως ή λίγο σε μια έρευνα της Schufa του 2022 ότι τα οικονομικά αποθέματα έχουν νόημα.

Ταυτόχρονα, η εξαμηνιαία μελέτη τάσεων “Η νεολαία στη Γερμανία” δείχνει: κάθε πέμπτος νέος στη Γερμανία έχει χρέη.

Σύμφωνα με την Deutsche Presse-Agentur, οι συντάκτες παρατηρούν “μια αυξανόμενη τάση των λεγόμενων χρεών Klarna”.

Η εταιρεία Klarna χρησιμοποιείται για τη διεκπεραίωση πληρωμών για online παραγγελίες, οι οποίες μπορούν επίσης να αγοραστούν σε λογαριασμό και να πληρωθούν αργότερα.

“Cash stuffing”: Όλα τα έξοδα υπόψιν;

Σε αυτό ακριβώς το σημείο εντοπίζεται η τρέχουσα τάση του “cash stuffing”. Μια μέθοδος μετρητών που είναι σήμερα τάση στην πλατφόρμα Tik Tok.

Εδώ και μήνες, οι αριθμοί χρηστών για το hashtag “cash stuffing” αυξάνονται, και τώρα έχει λάβει περισσότερες από 834 εκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Αρκετοί χρήστες παρουσιάζουν τις διάφορες μεθόδους τους σε σύντομα βίντεο – και βρίσκουν πολλούς μιμητές.

Εκ πρώτης όψεως, η ιδέα που κρύβεται πίσω από αυτό είναι αρκετά απλή: η ιδέα είναι να καλύπτετε όλα τα έξοδα του μήνα με μετρητά, ώστε να έχετε καλύτερη εικόνα.

Για να γίνει αυτό, δημιουργούνται προϋπολογισμοί για διάφορες κατηγορίες – όπως το ενοίκιο, το φαγητό ή ο ελεύθερος χρόνος.

Στη συνέχεια, αυτά τοποθετούνται σε κατάλληλους φακέλους με τη μορφή χαρτονομισμάτων και ταξινομούνται, για παράδειγμα, σε ντοσιέ με δακτυλίους – εξ ου και ο όρος “γέμισμα”.

Πολλοί εισάγουν επίσης μια κατηγορία αποταμίευσης, για παράδειγμα για τη χρηματοδότηση των επόμενων διακοπών. Τέλος, η πληρωμή γίνεται σε μετρητά με τον αντίστοιχο φάκελο.

Οι περισσότεροι ελπίζουν να έχουν καλύτερη εικόνα των δαπανών τους και να είναι σε θέση να κάνουν προϋπολογισμό μέχρι το τέλος του μήνα.

Πολλοί influencers αναφέρουν ακόμη και προηγούμενα χρέη που κατάφεραν να εξοφλήσουν με επιτυχία με αυτή τη μέθοδο.

Cash stuffing: Οι δυσκολίες

Ωστόσο, αυτό καθίσταται δύσκολο με τα έξοδα που συνήθως χρεώνονται απευθείας από το λογαριασμό – όπως το ενοίκιο, η ασφάλιση ή άλλα παρόμοια.

Στην περίπτωση αυτή, πολλοί μεταφέρουν το αντίστοιχο ποσό πίσω στο λογαριασμό λίγο πριν από το τέλος του μήνα, ενώ άλλοι αφήνουν τα πάγια ποσά στο λογαριασμό και τα αφαιρούν από το ποσό των μετρητών τους.

Η μέθοδος των μετρητών συνεπάγεται συνεπώς ορισμένα μειονεκτήματα: για να μπορέσουν να τοποθετηθούν οι αντίστοιχοι προϋπολογισμοί ανά κατηγορία στους επιμέρους φακέλους, πρέπει να ανταλλαχθεί αντίστοιχα μεγάλος αριθμός χαρτονομισμάτων.

Γίνεται επίσης δυσχερής όταν πραγματοποιείτε ηλεκτρονικές αγορές.

Όπως δήλωσε στο Focus ο Mathias Lebdig, οικονομικός σύμβουλος από το Φράιμπουργκ, η τάση αυτή αφορά κυρίως την ύπαρξη χρημάτων στο χέρι.

“Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται κανείς τα χρήματα με περίσκεψη είναι θέμα γούστου”, λέει στην πύλη, αλλά είναι σημαντικό να ασχολείται κανείς με τα έξοδά του.

Για λόγους ασφαλείας, ωστόσο, ο Lebdig συμβουλεύει να μην κρατάτε μεγάλα ποσά μετρητών στο σπίτι.

Επιπλέον, οι τράπεζες προσφέρουν και πάλι τόκους στους λογαριασμούς.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.