Γερμανία: Νέα πινακίδα 2023 για μοτοποδήλατα και e-scooters

Την 1η Μαρτίου πρέπει να αλλάξουν οι πινακίδες των μοτοποδηλάτων και των ηλεκτρονικών σκούτερ. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε ασφαλιστική κάλυψη…

  • Κάθε χρόνο αλλάζει το χρώμα της πινακίδας ασφάλισης για τα μοτοποδήλατα και τα ηλεκτρονικά σκούτερ.
  • Από την 1η Μαρτίου, οι πράσινες πινακίδες δεν ισχύουν πλέον, οι νέες είναι μαύρες.
  • Η ασφαλιστική κάλυψη ισχύει μόνο με την τρέχουσα πινακίδα κυκλοφορίας.

Κάθε άνοιξη, αρχίζει το νέο ασφαλιστικό έτος για τα μηχανάκια, τα μοτοποδήλατα και τα σκούτερ με κυβισμό έως 50 cc και μέγιστη ταχύτητα (ανάλογα με την άδεια λειτουργίας) έως 45 km/h, και έως 60 km/h για τα παλαιότερα μοντέλα.

Τα ηλεκτρικά σκούτερ και άλλα μικρά ηλεκτρικά οχήματα υπόκεινται επίσης σε υποχρεωτική ασφάλιση.

Η ασφαλιστική κάλυψη μπορεί να αναγνωριστεί από την πινακίδα κυκλοφορίας, την ασφαλιστική πινακίδα από λαμαρίνα. Για τα ηλεκτρονικά σκούτερ, πρόκειται για αυτοκόλλητη πινακίδα αριθμού σε κάπως μικρότερη μορφή.

Το χρώμα της πλάκας αλλάζει κάθε χρόνο. Εάν χρησιμοποιείτε λάθος χρώμα, οδηγείτε χωρίς ασφάλιση και υπόκειστε σε ποινική δίωξη.

Νέες ασφαλιστικές πινακίδες από την 1η Μαρτίου

Την 1η Μαρτίου 2023, η ασφαλιστική πινακίδα πρέπει να αλλάξει, από πράσινη σε μαύρη. Η πινακίδα κυκλοφορίας λήγει πάντα μετά από ένα έτος, χωρίς να απαιτείται ειδοποίηση ακύρωσης.

Η οδήγηση χωρίς έγκυρη πινακίδα κυκλοφορίας σημαίνει οδήγηση χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Σε περίπτωση ατυχήματος, ο οδηγός ευθύνεται για το σύνολο της ζημίας.

Επιπλέον, η οδήγηση οχήματος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη αποτελεί ποινικό αδίκημα. Ο νόμος προβλέπει ποινή φυλάκισης έως ένα έτος ή πρόστιμο.

Πού μπορώ να προμηθευτώ τις νέες πινακίδες κυκλοφορίας για μοτοποδήλατα και ηλεκτρονικά σκούτερ;

Οι νέες, μαύρες πινακίδες ασφαλιστικών αριθμών μπορούν να αποκτηθούν απευθείας ηλεκτρονικά από τον ασφαλιστή.

Εάν ενταχθείτε στο σύστημα ασφάλισης μετά την 1η Μαρτίου, το ασφάλιστρο θα μειωθεί κατά τους μήνες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί.

Πόσο κοστίζει η ασφαλιστική πινακίδα;

Ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρεία, η ασφαλιστική πινακίδα είναι διαθέσιμη από περίπου 40 ευρώ έως 100 ευρώ.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.